MHP adayı Kazancıoğlu: Vatandaş, korkuyla AKP'ye oy veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, insanların iktidar partisine makarna, kömür yardımlarının kesilmesi korkusuyla oy verdiğini savunarak, "Mevcut iktidar, kendinden korkanların oy.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Kazancıoğlu: Vatandaş, korkuyla AKP'ye oy veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, insanların iktidar partisine makarna, kömür yardımlarının kesilmesi korkusuyla oy verdiğini savunarak, "Mevcut iktidar, kendinden korkanların oyu ile iktidardadır. Gariban vatandaşlarımız devletin verdiği suyu, makarnayı ‘belediye veriyor’ zannediyor. Halbuki hepsi insanların vergileriyle devletin malıyla yapılıyor” dedi.

MHP adayı Kazancıoğlu, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Geleli Rütükhanlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette, Geleli Rütükhanlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Seyit Ahmet Taşır, "Süreci değerlendirip, "Sevdamız, Malatya sevdası" diyerek, bu seçimde kimlere nasıl destek vereceğimizi tüm kamuoyuna açıklayacağız. Yönümüzü ve çizgimizi belli edeceğiz" dedi.

MHP Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu da, mevcut iktidarın geldiği gibi sessiz bir şekilde gideceğini belirtti. 30 Mart seçimlerinin diğerlerinden çok farklı olacağını savunan Kazancıoğlu, “Sayın Başbakan Malatya'ya geldi. ‘Miting çok kalabalıktı’ diye konuşmalar yapıldı. O anlamda biraz rahatladılar. Fakat 100 gündür sahadayım, her geçen gün bugün dünden çok farklı; yarında bugünden çok farklı olacak. Öyle bir hava var. Bu seçim hakikaten çok farklı. Bunu sokağa çıktığımızda açık bir şekilde görüyoruz. Mevcut iktidar 2002'de sessiz bir biçimde gelmişti. Şimdi de sessiz bir şekilde gidecek" diye konuştu.

"SEVENLERİN DEĞİL, KORKANLARIN OYLARI İLE İKTİDARLAR"

Malatya'da 150 bin haneye ulaştığını kaydeden Şinasi Kazancıoğlu, Malatya'da herkesin bir şekilde haksızlığa uğradığını dile getirdi. Kazancıoğlu, Malatya'da mevcut parti ve belediye başkanının sevenleri oylarıyla iktidar olmadığını anlatarak "Mevcut iktidar, kendinden korkanların oyu ile iktidar. Gariban vatandaşlarımız devletin verdiği suyu, makarnayı belediye veriyor sanıyor. Halbuki bunu devlet yapıyor. ‘Eğer bunlar giderse suyum ve makarnam kesilir’ diyor. O korkuyla oy veriyor. Bir diğeri, ‘Bunlar giderse, ekonomik istikrar bozulur’ diyor. Onun korkusuyla oy veriyor. Bir diğeri, ‘İyi bir koltuğum, memuriyetim var. Bunlar giderse koltuğumdan olurum’ diyor ve o korkuyla oy veriyor. Demek ki, bunlar sevenleri değil, korkanların oyu ile iktidar. Türkiye hakikaten böyle yönetiliyor. Ölümü gösterip, sıtmaya devam ediyorlar. Malatya'da bir sessizlik var ama o sessizliğin altında hemşerilerimizin yürekleri kıpır kıpır ediyor" ifadelerini kullandı.

Malatya'da büyük bir güven probleminin olduğuna dikkat çeken Kazancıoğlu, "Yol, altyapı, trafik sorunu hallolur. Ama onarılmayacak bir şekilde güven sıkıntısı var. Vatandaşlarımız, "Ya sende onlar gibi çıkarsan" diyorlar. Vatandaşlarımız çok haklı. Çünkü deneme yanılma yöntemiyle seçiyoruz. Aklımızla seçsek inanın böyle olmayacak. Ama deneme yanılmayla, vekaleten seçiyoruz. Yukarıya bakıp, aşağıya oy veriyoruz. Bu çok büyük bir hata. Yukarıyı başka bir zaman oylayacağız. Ama şimdi aşağıyı oyluyoruz. Seçimden sonra Sayın Başbakan buraya gelip, kanalizasyon, su ve yol ile ilgilenmeyecek. Yamaç Mahallesi'nin problemini Sayın Başbakan çözmeyecek. Onun resmini gösterip, başka bir taraftan oy hırsızlığı yapmak Malatya'nın geleceğini sıkıntıya sokar" şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar