MHP adayı Kazancıoğlu: Türkiye'de yasayla hırsız korunuyor

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, "Türkiye’de yasayla hırsız korunuyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Kazancıoğlu: Türkiye'de yasayla hırsız korunuyor

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, "Türkiye’de yasayla hırsız korunuyor. Yasayla ülkeye bölünmeye çalışılıyor. Sayın Başbakan şu kötü durumu unutturmak için vatandaşı kullanıyor." dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Kazancıoğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Kazancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kötü günler yaşadığını belirtti. Berkin Elvan ile Burak Can’ın hayatını kaybettiğini, polis memuru Ahmet Küçüktağ’ın şehit olduğunu anımsatan Kazancıoğlu, "Nasıl öldükleri, haklı ya da haksız oldukları hiç önemli değil. Ama kardeşlerimizin bu şekilde hayatlarını kaybetmeleri üzüntü verecidir." dedi.

Sokakta demokratik hakkını kullanan insanların öldürülmesinin ülkedeki sıkıntıyı gösterdiğini söyleyen Kazancıoğlu, "Bir ülkede insanlar sokakta sosyal, demokratik tepkisini ortaya koyarken ölüyorsa sıkıntı vardır. Bir ülkede insanlar demokratik hakkını kullanıp, itirazlarını söylerken ölüyorsa, öldürülüyorsa sıkıntı var. İnsanlar haksız bile olsa, sokakta öldürülüyorsa sıkıntı vardır. Türkiye maalesef böyle bir dönem yaşıyor. Sayın Başbakan çıkmış, ‘Ben bu MHP'yi anlamıyorum. Ölenlerle ilgili nasıl beyanat veriyor’ diyor. Hala bu meselelere ‘siz-biz’ diye bakıyor. Bunlar insani meselelerdir." diye konuştu.

Türkiye’nin içindeki farklı kesimleri ülkenin zenginliği olarak görmek gerektiğine işaret eden Kazancıoğlu, "Tabi ki farklılıklarımız olacak. Farklılıklar kadar güzel bir şey yok. Ama farklılıklar ile aykırılıklar ayrı şeylerdir. Farklılıklar bir arada yaşamamıza engel olmadığı gibi asla ve asla gündeme de gelmiyor. Bu anlamda Başbakan aykırılıkların peşine düşmüş. Farklılıkların peşinde değil. Aykırılıkları körükleyerek, insanları karşı karşıya getirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN KÖTÜ DURUMU UNUTTURMAK İÇİN VATANDAŞI KULLANIYOR"

Türkiye'de yasayla hırsızların korunduğunu savunan Kazancıoğlu, şunları söyledi: "Yasayla hırsız korunuyor. Yasayla ülkeye bölünmeye çalışılıyor. Sayın Başbakan şu kötü durumu unutturmak için vatandaşı kullanıyor. İnsan, bir insanın ölümüne sevinebilir mi? İki gündür sosyal medyada onu görüyorum. ‘Polis'e niye üzülmedin? Şuna neden üzülmedin?’ Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye'yi bu hale getirenlerden demokratik yollarla bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Kime karşı olduğunuz çok önemli. Haksızlığa, hukuksuzluğa, hırsızlığa ve ırkçılığa karşıyız. En büyük ırkçı bunlar. Dönemin Adalet Bakanı'na, ‘Bundan ne var? O yargıç Alevi mi?’ diye soruyor. Ehli Beyt fiziki zulme uğramıştır ama halen günümüzde fiili değil ama fikri zulme uğruyor. Asıl ırkçılık budur. Asıl haksızlık budur. Adalet, sadece bunların parti tabelasında var. İbadet önemli ama itikat da önemli. İtikadı olan adam hırsızlık yapar mı? ‘Hırsız ama Müslüman’ deniliyor. Hırsızın yanında Müslüman'ın ne işi var? ‘Çalmayan mı var?’ diyorlar. Çalmayan mı var meselesi ayrı bir konu. Böyle bir vatandaş örneği olabilir mi?"


CİHAN

Yorumlar