MHP adayı Kazancıoğlu: Görme engelli okulu için girişimleri Vural başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’da görme engelliler için okul yapılması için girişimlerin MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural tarafından başlatıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Kazancıoğlu: Görme engelli okulu için girişimleri Vural başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’da görme engelliler için okul yapılması için girişimlerin MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural tarafından başlatıldığını belirtti.

    Kazancıoğlu, yaptığı açıklamada, Malatya’nın yapılması planlanan görme engelliler okulu için başlatılan girişimlerin kim tarafından başlatıldığı tartışmalarına açıklık kazandırdı. Okul sorununu MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na iletmesine rağmen başkalarının sahiplendiğine işaret eten Kazancıoğlu, şöyle devam etti: “Öncelikle görme engelliler için okul yapılacak olması, sorunun çözüme kavuşmuş olması mutluluk vericidir. Birinci önceliğimiz budur. Ancak sorunun çözümü üzerinden yaşanan bahsedilmeden geçilmeyecek bir siyasi kirlilik vardır. 31 Ocak’ta Oktay Vural bir takım temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere şehrimize gelmişti. O arada bir görme engelli çocuğumuzun babası bize müracaat etti. Baba ‘Derdimiz büyük, ne olur bir araya gelelim’ dedi. Bizde sözleştik ve Beyazay Derneği’ni ziyaret ettik. Görme engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle bir araya geldik. Bize sıkıntılarını ve problemlerini anlattılar. Görme engelli arkadaşlarımızın şartları hiç iyi olmayan bir okulda karma bir eğitim gördüğünü öğrendik. Hemen süratle kendimize durumdan vazife çıkarttık ve sorunun çözümü için çalışmalara başladık. 4 sınıf bir arada karma eğitim görüyor, 4. Sınıftan sonra öğrenci şehir dışında eğitim görmek zorunda kalıyordu. Bunun yanında hayırsever vatandaşımız tarafından bir okul yaptırıldığı ancak bu okulun ellerinden alınarak, başka bir eğitim kurumuna verildiğini bize söylediler. Sorunun çözümü için hemen harekete geçtik.”

    Sorunun yazılı bir rapor haline getirilerek kendisine teslim edildiğini söyleyen Kazancıoğlu, “Raporu 2 Şubat’ta Sayın Vural’a teslim ettim. Oktay Vural Bey, Milli Eğitim Bakanına bu raporu verdi. Bakan’a, “Bu konuyu çözün, çözemezseniz ben bu konuyu TBMM kürsüsünde söyleyeceğim” dedi. Hemen randevu alındı. Görme engelli öğrencilerimiz ile aileleri Ankara’ya geldi. Ve de bu meseleyle ilgili kalıcı çözüm sözü alındı” dedi.

    Sorunun çözümünde Oktay Vural’ın önemli çabaları olduğuna dikkat çeken Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Buna karşın Ankara’dan döndüğümüzde gördük ki, müthiş bir aldatma var. ‘Çözülmeyen olayı çözdük’ gibi yalan dolu haberlerle karşılaştık. Önemli olan olayın çözülmesidir. Kimin çözdüğü önemli değil. Ama çözülmeyen bir yerleri, siz çözdünüz gibi söylerseniz bu çok ayıptır. Aileler ve kamuoyu bunun farkında. Bu anlamda elimizde kayıtlarımız var. Malatyalı hemşerilerimize şunu anlatmak istiyorum; bu kirlenmişliği ne olur bitirelim. 30 Mart’ta bu aldatmaya son verelim. Kötü çalışmaktan daha da kötü olanı çalışıyormuş gibi davranmaktır. Böyle davranarak sizleri kandırdılar. İnşallah 30 Mart akşamı bütün bu kirlilikleri bitireceğiz.” CİHAN

Yorumlar