MHP adayı Kandemir: Talas’a verilen içme suyu halkın önemsenmediğini gösteriyor

MHP Talas Belediye başkan adayı Erkan Kandemir'e ilgi her geçen gün artıyor. Yenidoğan Seçim bürosunda Talaslılarla bir araya gelen Kandemir, Talaslıların yaşadığı içme suyu sorununa değinerek, ilçeye verilen içme suyunun halkın önemsenmediğini gösterdiğ.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Kandemir: Talas’a verilen içme suyu halkın önemsenmediğini gösteriyor

MHP Talas Belediye başkan adayı Erkan Kandemir'e ilgi her geçen gün artıyor. Yenidoğan Seçim bürosunda Talaslılarla bir araya gelen Kandemir, Talaslıların yaşadığı içme suyu sorununa değinerek, ilçeye verilen içme suyunun halkın önemsenmediğini gösterdiğini ifade etti.

Yenidoğan Mahallesi Seçim Bürosu'nda Talas halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten başkan adayı Kandemir, "Şimdiye kadar yapılan iyi hizmetleri takdir ediyoruz. Bizim için hizmetin yapılması önemli. Fakat bir de yapılmayan hizmetler var. Biz şimdiye kadar yapılanı da yapılmayanı da görüyor ve biliyoruz. Amacımız Talaslıya, Talas'a layık olduğu hizmeti getirmektir" diye konuştu.

Kandemir, Yenidoğan ve Anayurt bölgesindeki genel sorunlardan biri olan su konusuna değinerek, "Bizim sınırlarımız içinden çıkan suyumuzu, Alpaslan Mahallesine, Gültepe mahallesine veriyorlar. Talaslı'ya ise mineral seviyesi düşük, zaman zaman bulanık akan suyu veriyorlar. Bu Talas halkının önemsenmediğini gösteriyor. En başta bu sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan vatandaşlardan birinin ulaşımla ilgili sorusu üzerine Kandemir, "Biliyorsunuz açıkladığımız projelerimizin içinde özellikle ulaşım sorunu çözecek olan Talas içi Ring Servisler konusu var. Biz alacağımız otobüslerle özellikle çevre mahallelerde yani daha önce köy statüsünde olan ve 2014 yılı itibariyle mahalle olarak Talas'a bağlanan yerleşim yerlerinden Talas merkeze ulaşımı kolaylaştıracağız. Bu ring servislerde öğrencilerden, engelli kardeşlerimizden ve 65 Yaş üstü büyüklerimizden ücret almayacağız" dedi.

Kandemir, Kayseri ile olan ulaşım konusunda vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen otobüs hizmeti hakkında eksik bilgiye sahip olduğunu belirterek, "Şu anda merkeze ulaşım için kullandığımız otobüsleri Büyükşehir belediyesi kendisi vermiyor. Talas'a ne kadar otobüs verileceği, hangi sıklıkta sefer yapacağı konusu Büyükşehir'in insiyatifinde değil. UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) tarafından yapılan araştırma sonucu nüfus yoğunluğuna göre Büyükşehir Belediyesine talimat verir. Büyükşehir ise bu talimatlar doğrultusunda o yerleşim yerlerine otobüs gönderir" ifadelerini kullanarak UKOME nezdinde gerekli girişimlerin yapılacağını, böylece halkımızın şehir merkezine ulaşım konusundaki sıkıntıları gidereceğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar