MHP adayı Çetinkaya: Seracılıkla işsizliği çözeceğiz

MHP Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar’da istihdam ve markalaşmaya dayalı projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Çetinkaya: Seracılıkla işsizliği çözeceğiz

MHP Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar’da istihdam ve markalaşmaya dayalı projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısında projelerini açıkladı. Çetinkaya, trafik, ulaşım, istihdam, çevre, turizm, enerji, tarihi konaklar, sosyal projeler, toplu konutla ilgili 100’e yakın farklı proje açıkladı.

Afyonkarahisar’da istihdamın lokomotifi olacak, istihdama kesin çözüm olacak seracılık projesini hayata geçireceklerini söyleyen Çetinkaya, seracılığın merkezinin bugün Antalya olarak bilindiğini ancak, bundan 3 yıl önce Antalya’da bir sera virüsü illeti üzerine sektörün kendisine alternatif aramaya başladığını dile getirdi. Çetinkaya, “Antalyalı seracılar alternatif bölge aramaya başladı. Bunda da verimi en çok etkiyen unsur olan güneş ışınlarını en çok alan bölgelere baktılar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmada Afyonkarahisar’ın sera verimliliği açısından en çok güneş alan yada dik açıyla alan avantajlı konumda olduğu bir gerçektir. Şu anda daha önce belediye başkanlığım yaptığım dönemde 18 tane ulusal boyutta firma var. Onların istediği ilk şey var. Arazi ve sıcak su.” dedi.

Bu projede 50 bin metrekarelik kapalı alan bir teknolojik serada 75 kişinin istihdam edilmek zorunda olduğu bir proje olduğunu ifade eden Çetinkaya, bu istihdamın diğer bir güzelliğinin de vasıfsız elemanlara istihdam sağlamak, aynı zamanda yurt dışı ihraç mal üreterek ekonomiye katkı sağlamak olduğunu anlattı.

Çetinkaya, “Aynı zamanda bu proje şehrimizdeki diğer sektöre katkı sağlayacaktır. Şehrimizde artık yazla birlikte kışında aynı topraktan mahsul almaya devam ediyoruz. Çünkü jeotermal kaynaklamız vardır. Üretime devam etmiş oluyoruz. Tarım kültürümüzü, alternatif tarım kültürümüzü de geliştirmiş oluyoruz. Çok kıymetli tarım arazilerimiz var. Benim dönemimde hiçbir tarım arazisi imara açılmayacaktır.” diye konuştu.


“İMARIMIZ DELİK DEŞİK EDİLMİŞ DURUMDA”

Afyonakarahisar’da en önemli konuların başında imar değişiklikleri geldiğini anlattı. Bölgeye bakıldığında jeolojik etütlere göre çok sağlam olan yere 2 kat bir başka bir mahalleye, 4 kata, 6 kata müsaade edildiğini kaydetti Çetinkaya, “Arsa var 3 kat müsaade ediyorlar, ancak sonradan imar tadilatı yapılarak 8 kata çıkarılıyor. Bunun adı imar yolsuzluğudur. Bunun adı geleceği delik deşik etmektir. Bizim dönemimizde tamamen jeolojik etütlerin müsaade ettiği sağlam olan mahallelerde kat sayıları artacaktır. Bir tarafta blok yapılıyor bir tarafta resmi iki katlı gece kondular.” şeklinde konuştu.

Çetinkaya, Afyonkarahisar’da turizm açısından çok önemli bire kent olduğunu, işe başlarken ‘bir marka yapmak’ olarak yola çıktıklarını ve onun altını doldurmak gerektiğini kaydetti. Çetinkaya, şunları söyledi: “Onun altını doldururken iki dinamikten birisi turizmdir. 400 konak, camilerimiz ve mevleviliğimiz var. Bedesten çarşısı, kadınlar çarşımız var. Tarihi otantik turizm projemizi yaptığımızda kalifiye eleman sıkıntısı ortaya çıkacaktır. Turizmde kalifiye eleman sıkıntınız varsa marka değil rezil olursunuz. Kalifiye eleman yetiştirmek zorundasınız. Yabancı birisine bir çay nasıl verilecek bu bilinmiyorsa bu turist buraya bir daha gelmez. Yabancı turistin siparişini alıp buna hizmete edebilecek insanlara ihtiyacımız var. Özelikle eli boş gençlerimize yönelik ‘benimde bir mesleğim olsun’ projesi olacak. Bunu kurumların koordinatörlüğünde yapacağız. İş garantili seminer bitirme belgeleri olacaktır.”

MHP Adayı Fatih Çetinkaya, kentin çok zengin olmasına rağmen halkın fakir, bir çok markaları olmasına rağmen markalaşmayan bir şehir olduğunu ifade ederek, en önemli icraatlarından birisinin de belediyeyi halkla beraber şeffaf bir şekilde yöneteceklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar