MHK, hakemlerin hatasını kabul etti

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, tartışmalı Galatasaray - Trabzonspor maçında hakem Bitnel'in kötü bir performans sergilediğini kabul etti; "Trabzonspor'un üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hakemimize gerekli yaptırımları uygulayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHK, hakemlerin hatasını kabul etti

 

Spor Toto Süper Ligi'nin 22. haftasında oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşananlar nedeniyle hakem Deniz Ateş Bitnel'in yönetimiyle ilgili Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu basın açıklaması yaptı.

Bitnel'in genç bir hakem olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, "Trabzonspor'un üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hakemimize gerekli yaptırımları uygulayacağız" dedi.

Müftüoğlu, bir gazetecinin 'hakeme kırmızı kart gösteren futbolcunun kahraman ilan edildiği yönündeki' ifadesine ilişkin, "Salih Dursun'un kahraman olmasını doğru bulmuyorum" dedi.

"Türk hakemliği adına üzüldüm" diyen Müftüoğlu, "Görev vere vere genç hakemleri kazanmaya çalışıyoruz. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. MHK olarak bir görev döngümüz var. MHK Başkanı olarak son kararları ben alıyorum" diye konuştu.

Müftüoğlu, "Geçen yıla göre bu sene daha fazla hata olduğu doğru değil. İstatistikler de bu yönde. Başka liglerde de hatalar oluyor. Ben dün Leverkusen maçını izledim Bundesliga'da, orada da hatalar oldu" dedi.

"Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum" diyen MHK Başkanı, "Bizde ceza yok. Dinlendirme var. Başarısız maç yöneten arkadaşlarımızı dinlendiriyoruz" diye konuştu.

Yorumlar