MH Balıkesir adayı Başkan Ok: Haram paramız yok, reklam yapamıyoruz

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, 2009 yılında iflas etmiş bir belediye devraldıklarını belirterek, "Balıkesir Belediyesi'ni, trilyonlarca vadesi geçmiş borçla devraldık.

Google Haberlere Abone ol
MH Balıkesir adayı Başkan Ok: Haram paramız yok, reklam yapamıyoruz

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, 2009 yılında iflas etmiş bir belediye devraldıklarını belirterek, "Balıkesir Belediyesi'ni, trilyonlarca vadesi geçmiş borçla devraldık. Buna rağmen hiçbir mazeret üretmedik. Ayakkabı kutularının içerisindeki haram milyon dolarların sırrı bu. Bizim haram paramız yok, reklam yapamıyoruz. Televizyonlar bizi göstermiyor." dedi.

Balıkesir Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapımı tamamlanan Zağnos Paşa Meydanı'nın açılış töreninde konuşan Başkan Ok, kendisinden önceki AK Partili belediyeye yüklendi. Hizmete açılan meydan hakkında bilgi vererek, "Sadece meydan kazandırmadık. Şu anda bulunduğumuz zeminin altında iki kat otopark var. Bizlere her türlü iftira atıldı, 'Buraya alışveriş merkezi yapılıyor.' denildi, 'Yandaşlara peşkeş çekilecek.' denildi. Şeytanın bile aklına gelmeyecek saldıralar ve karalamalar yapıldı ama bunlardan rahatsız oldular, çünkü kendileri döneminde cila yapıldı. Oysa bu cilalı taş devri 2009 yılında sona erdi." şeklinde konuştu. Asfalt arası almıyor diye dört yıl yargılandıklarını ve mahkemelerin kendilerini haklı bulduğunu söyleyen MHP adayı Ok, "Bir tane Balıkesirliden ne asfalt parası ne kaldırım parası ne kapalı pazaryeri parası ne de Yeni Çarşı yenileme parası alınmamasına rağmen Balıkesir halkından, 'Biz sizi kandırdık, aldattık.' diye özür dilemediler ama Balıkesir halkı artık bu sahtekârları tanıyor. 2009 yılında bunların defterini dürdü, 30 Mart'ta bir daha Balıkesir halkının huzuruna çıkamayacak şekilde yine sandığa gömülecekler." dedi. Suya yapılan zam eleştirilerine de değinerek, "Buradan ilan ediyorum, beş yıllık dönemimizde suya yapılan zam yüzde 21,7. Ayrıca biz geldiğimizde, 'Sorma ver parası' denen sabit gelir vardı, onu da kaldırdık. Bunu da düşseniz, yüzde 21,7'nin de altında ama bu utanmazlar, Balıkesir'in her tarafında şimdi Balıkesir halkını kandıracaklarını zannediyorlar." diye konuştu.

Konuşmanın ardından partisinin Altıeylül ve Karesi belediye başkan adaylarıyla birlikte kurdeleyi kesen Başkan İsmail Ok, otoparkı gezerek vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar