MGK'dan sonra kritik Bakanlar Kurulu

MGK'dan toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı bir saat sürdü. Toplantıda, MGK'nın tavsiye ettiği OHAL'in uzatılması kararı da görüşüldü.

Google Haberlere Abone ol
MGK'dan sonra kritik Bakanlar Kurulu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ankara'da hareketli gün yaşanıyor. Önce Milli Güvenlik Kurulu toplantısı düzenlendi. Ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda MGK'da alınan tavsiye kararları görüşüldü. Alınan kararlar arasında OHAL'in uzatılması da bulunuyordu.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 20.30'da başayan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden yapılan toplantı 1 saat sürdü.

TOPLANTIDAN SONRA AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Isparta'da düşen askeri uçağa ilişkin, "Olayla ilgili hem adli hem de idari tahkikat başlatılmıştır." dedi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tavsiye kararı doğrultusunda olağanüstü hal uygulamasının 3 ay daha uzatılması hususunu değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"19 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasını benimsemiş. Bu konuda hazırlanan tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanılığına gönderilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun yapacağı görüşmeler neticesi, vereceği kabul kararı üzerine olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır."    

Bozdağ, ABD'nin Suriye'de 'Sınır Güvenliği Gücü' kurma planına ilişkin, "Türk milleti ve Türkiye devletinin bekası söz konusu olduğu zaman, riskleri ortadan kaldırmak, tehditleri yok etmek gerektiğinde bunları tereddütsüz yapacaktır ve yapıyor da." ifadelerini kullandı.

Yorumlar