MGK'da Fethullah Gülen kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen grubunun terör örgütü ilan edilmesi için MGK'da tavsiye kararı aldıklarını, kararı hükümete bildirdiklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
MGK'da Fethullah Gülen kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla ilgili MGK’da tavsiye kararı alındığını belirterek, izlenecek süreci açıkladı. Erdoğan, "Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü’ dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Terör örgütü olarak tescil edilmesini bekliyoruz" dedi

Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bu coğrafya, ne saldırılar, ne fitne teşebbüsleri, ne tuzaklar gördü; hamdolsun, milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardı. Bugün Türkiye'nin önüne engel üstüne engel çıkartmaya, çevremizi kuşatmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa, 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet ve millet olacaktık. Ama işte görüyorsunuz, sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız.

Türkiye, sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye, aynı zamanda kendisini bu millete, bu tarihe, bu medeniyete ait hisseden herkesin umudunun adıdır. Biz, kalbini ve umudunu bize bağlamış kardeşlerimizin sadece geçmişi değil aynı zamanda geleceğiyiz. Bunun için gençler büyük düşüneceğiz. Bize küçük düşünmek yakışmaz. Büyük projeler, büyük düşünenlerindir.
(MGK) Dün yeni bir karar daha aldık. 'Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü' dedik, Fethullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik.

HÜKÜMET KARARI BEKLENİYOR

Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. PYD, PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma süreci içine girecekler. Zira bu millete çok çektirdiler. Ümmeti parçaladılar. Bunların parçalamasına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde. Türkiye'yi yalan yanlış haberlerle, o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar gayri milli.

Bölücü terör örgütünün doğu ilçelerimizde bazı mahallelerde yaptıkları hepsi geçici. Şimdi toplu olarak gelip dediler ki 'sizin şefkat elinize biz uzandık.' Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir.

Yorumlar