Mezuniyet töreninde Lice gerginliği

Harran Üniversitesi mezuniyet gecesinde Lice gerginliği yaşandı. Törende Lice’de iki kişinin ölümünü protesto etmek amacıyla pankart açmak isteyen gruba biber gazı ile müdahale edildi.Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesinde...

Google Haberlere Abone ol
Mezuniyet töreninde Lice gerginliği

Harran Üniversitesi mezuniyet gecesinde Lice gerginliği yaşandı. Törende Lice’de iki kişinin ölümünü protesto etmek amacıyla pankart açmak isteyen gruba biber gazı ile müdahale edildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde Lice gerginliği yaşandı. Lice'de çıkan olayları protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, protokol önünde pankart açmak istedi. Pankart açan öğrencilere üniversitenin özel güvenlik birimleri ve sivil polisler müdahale etti. Özel güvenlik görevlilerinin pankartı öğrencilerin elinden zorla almak istemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada özel güvenlik görevlileri öğrencilere sprey biber gazı ve copla müdahalede bulundu. Daha sonra konuşmak üzere platforma çıkan Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, öğrenciler tarafından yuhalanarak konuşması protesto edildi. 'rektör istifa', 'güvenlik dışarı' ‘Lice’ye selam, direnişe devam’ şeklinde uzun süre slogan attı.

ÖĞRENCİ SAYISI 20 BİNE ULAŞTI

Atılan sloganlara rağmen konuşmasını sürdüren Rektör Mutlu, göreve geldiği günden itibaren üniversitede yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

5 bin 940 öğrencinin mezun olduğu gecede konuşan Rektör Mutlu, "Rektörlük dönemim içerisinde mevcut okullarımıza 3 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 1 Devlet Konservatuarı ilave edilerek, 8.000 civarında olan öğrenci sayımız bugün itibariyle 20.000’e yaklaşmış durumdadır. 2011-2012 Eğitim öğretim döneminde ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlandı. Yurt dışı hareketlilik projesine Üniversitemiz bünyesinde kurulan AB Ofisi aracılığıyla ivme kazandırıldı. Üniversitemiz bünyesinde tarım ağırlıklı Teknokent kurulmuştur. Teknokentin bu yıl hizmete açılmasıyla birlikte Üniversite-Sanayi buluşması büyük ölçüde sağlanmış olacaktır. GAP Bölgesinde bulunan tüm üniversite, sanayi, kamu ve özel kuruluşlar ile potansiyel girişimcilerin yararlanabileceği bir ‘Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAP-YENEV) ve Merkezi Laboratuarın temelinin de bu yıl içinde atılması planlanmaktadır. 600 Yatak kapasiteli Araştırma ve Uygulama Hastanemizin inşaatı hızlı bir şekilde devam etmekte olup, ek ödenek temin edilmesi halinde bir yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır." dedi.

Düzenlenen törende okulu birincilikle tamamlayan öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi. Üniversiteden mezun olan 5 bin 940 öğrenci, diploma töreninin ardından hep birlikte kepleri havaya fırlattı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği tören, Yüksek Sadakat grubunun verdiği konser ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar