Mezuniyet töreninde baret taktılar

Trakya Üniversitesi (T.Ü) Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden bazıları, mezuniyet töreninde keplerini çıkararak, yerine madencilerin başına taktığı bareti taktı.Yüksekokul'dan bu yıl 230 öğrenci mezun oldu. Büyük...

Google Haberlere Abone ol
Mezuniyet töreninde baret taktılar

Trakya Üniversitesi (T.Ü) Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden bazıları, mezuniyet töreninde keplerini çıkararak, yerine madencilerin başına taktığı bareti taktı.

Yüksekokul'dan bu yıl 230 öğrenci mezun oldu. Büyük emek vererek öğrenimlerinin sonuna gelen öğrenciler, mezun olmanın sevincini yaşadı.

Yüksekokul yönetimi tarafından öğrenciler için bir tören düzenlendi. Kapalı spor salonunda gerçekleşen törene mezun öğrencilerin yanı sıra yüzlerce aile katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. İlhan Tozsöz’ün katıldığı tören, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında, 300’ün üzerinde işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle sönük geçti. Yapılan törenin ardından derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca, rektör ve diğer hocalar tarafından öğrencilere mezuniyet belgesi verildi.

Tören, geçtiğimiz yıllarda yapılan mezuniyet kutlaması gibi gerçekleşmedi. Mezun öğrenciler keplerini havaya atmak yerine yere bıraktı. Bir süre yerde kalan kepler daha sonra tekrar kafalara geçirildi. Öğrenciler, Soma’da meydana gelen maden faciası sonucu yüzlerce işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kepleri havaya fırlatmadıklarını söyledi. Mezuniyet programının ardından bazı öğrenciler ise keplerini çıkartarak yerine yanına getirdikleri ve maden işçilerinin başına taktıkları baretleri taktı. Bareti, yaşamını yitiren işçilerin unutulmaması için taktıklarını belirten öğrenciler, üniversite yönetiminin kendilerine izin vermemesi sebebiyle baretleri törenin ardından taktıklarını ifade etti.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ ANNE, BEBEĞİYLE MEZUNİYET BELGESİNİ ALDI

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada 300’ün üzerinde maden işçisinin yaşamını yitirmesiyle sönük geçen mezuniyet töreninde renkli bir görüntü de vardı. Üniversite okuduğu sırada anne olan Selin Umaç, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’ndaki mezuniyet törenine, kucağındaki bebeğiyle katıldı. Öğrenciliği sırasındaki hamileliğinin zor geçtiğini ve İstanbul’dan Edirne’ye gelmek zorunda kaldığını dile getiren Umaç, onunla birlikte mezun olmanın sevincini yaşadığını kaydetti. Mezuniyet belgesini Yüksekokul Müdürü İlhan Toksöz’ün elinden alan genç anne, bebeğiyle birlikte unutamayacakları bir hatıraları olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar