Mezun olan öğretmen adayları, Soma'ya atanmak için pankart açtı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi'nde 626 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 'Soma'ya atanacağız' pankartı ile çıkan Türkçe Sınıf Öğretmenliği öğrencileri büyük alkış aldı.Ereğli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Mezun olan öğretmen adayları, Soma'ya atanmak için pankart açtı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi'nde 626 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 'Soma'ya atanacağız' pankartı ile çıkan Türkçe Sınıf Öğretmenliği öğrencileri büyük alkış aldı.

Ereğli Eğitim fakültesi 2013-2014 Akademik yılı mezuniyet töreni ERDEMİR Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 7 ayrı bölümden mezun olan 626 öğrenci, ellerinde Ereğli Eğitim Fakültesi bayrakları ile salona giriş yaptı. Öğrenciler kadar heyecanlı olan aileleri de çocuklarını görüntülemek için büyük çaba harcadı.

Salona ilk giren Türkçe Sınıf Öğretmenliği öğrencileri oldu. Ellerinde 'Soma'ya atanacağız' pankartı ile çıkan öğrenciler salondaki katılımcılardan büyük alkış aldı. Yerini alan öğrenciler diğer arkadaşlarının da yerlerini almasıyla mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Türkçe Sınıf Öğretmenliği mezunlarından Figen Akkurt, sınıf öğretmeni olarak Soma'ya atanmak kendileri için büyük bir onur olacağını söyledi. Pankartı tutarken bile tüylerinin diken diken olduğunu anlatan Akkurt, "Sınıf öğretmenliği ikinci öğretim öğrencisiyim. Bu pankart Tamer hocamızın fikriydi. 'Soma'ya atanacağız' sınıf öğretmeni olduğumuz için son zamanlarda çok az atama var sınıf öğretmenliğinde. Bunlarda hep doğu tarafına oluyor. Soma'da olan olaylar bütün Türkiye'yi etkilediği gibi bizi çok etkiledi. Hangi pankartla çıkacağımız soruldu. Soma bu aralar bütün ülkemizi etkilediği için en iyisi olarak karar kıldık. İnşallah atanırım da orası olur. Çok da güzel olur benim için" dedi.

Mezuniyet törenine Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe emniyet Müdürü Timur Özgen, Milli eğitim Müdürü Mehmet Nuri Kılıç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, öğretim görevlileri ve öğrenci aileleri katıldı. CİHAN

Yorumlar