Mezun olan ilahiyat öğrencileri kep atmak yerine gül dağıttı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler havaya kep atmak yerine gül dağıttı. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan ve 35 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Vekili Prof. Dr....

Google Haberlere Abone ol
Mezun olan ilahiyat öğrencileri kep atmak yerine gül dağıttı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler havaya kep atmak yerine gül dağıttı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan ve 35 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, üniversite protokolü, aileler ve öğrenciler katıldı. Tören Faruk Gündoğan’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından Elmas Eryiğit mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. Eryiğit, “İlahiyatlı olmanın sorumluluğunu omuzlarımızda hissederek okulumuza veda ediyoruz. Yalnızca yaşadığımız şehri değil, bu ülkeyi değil, bütün ümmeti kucaklayan, tüm dünyayı dert edinen bir çizgimiz olması gerektiğini biliyoruz. Yaptığımız her işi en güzel şekilde yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker ise İlahiyat Fakültesi öğrencisinin sadece bildiğiyle, öğrendiğiyle yetinmeyen, bildiklerini öğrendiklerini sürekli geliştiren, kendini yenileyen, öğrendiklerini davranışlarına dönüştürebilen bir yapıda olması gerektiğini belirtip, "Mezunlarımızın bu özelliğe sahip olarak hayata atılacağına yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise, “Mezunlarımıza düşen görev, mümkün olduğu kadar iyiliği, dostluğu ve kardeşliği yaymaktır. Bunları başaracağınıza inanıyorum. Hepinize bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Protokol üyelerinin mezun olan öğrencilere başarı belgelerini ve hediyelerini vermesi ile devam eden tören, öğrencilerin keplerini havaya atmak yerine protokol üyelerine gül takdim etmeleriyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar