Mezarlıktan yol geçirilince, yakınlarının kemiklerini torbayla taşıdılar

Ankara'nın Mamak ilçe belediyesi, Küçük Kayaş Mahallesi'nde bulunan mezarlığın bir kısmına yol, diğer kısmına da park yapmak için çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Mezarlıktan yol geçirilince, yakınlarının kemiklerini torbayla taşıdılar

Ankara'nın Mamak ilçe belediyesi, Küçük Kayaş Mahallesi'nde bulunan mezarlığın bir kısmına yol, diğer kısmına da park yapmak için çalışma başlattı. Mezaklıkta yakınlarının kabri bulunan vatandaşlar, kemikleri kendi elleriyle çıkarıp, poşetlerle taşıdı. Mezarlar için başka bir bölgede yer ayrıldığını açıklayan Mamak Belediyesi yetkilileri, yol için ayrılan kısımdaki ‘üç sahipsiz mezar’ın kaldırıldığını ifade etti.

Mamak Küçük Kayaş Mahallesi Şehit Hanifi Mutlu Caddesi üzerinde bulunan mezarlık önce bir duvarla ikiye bölündü. Caddeye bakan kısım yol için ayrıldı. Buradaki cenazelerin bir kısmı çıkarıldı, üç mezar ise yerinde kaldı. Duvarın öbür tarafında ise bazı kısımlara dozerle toprak dolduruldu.

Mezar sahipleri bu duruma tepki göstererek, belediyenin kendilerine haber vermeden mezarlıkla ilgili tasarrufta bulunduğunu söyledi. Bir aile mezardan kemik çıkardı. Bir başka mezar sahibi Ahmet Güçlü, şaşkınlıktan ne yapacağını bilemediğini söyledi. Güçlü, “Benim burada iki mezarım var, akrabalarıma ait. Belediyeden herhangi bir haber gelmedi. İlan falan verildi mi bilmiyorum, ben görmedim, duymadım. Şimdi geldim ve toprağın mezarın dibine kadar geldiğini gördüm. Bu nasıl bir vicdansızlık böyle anlamadım.” dedi.

Mahalleden bir vatandaş ise hem yol genişletmeye hem de parka ihtiyaçları olduğunu belirterek, yapılan işlemi savundu. Mezar sahiplerinin kendi rızalarıyla mezarlarını taşıdığını kaydeden mahalleli vatandaş, mezardan kendi cenazelerine ait kemikleri toplayıp, poşete dolduran aile ise sorulara cevap vermekten kaçınarak, “Buradan geçen bir akrabamız mezarlığın kazıldığını görünce haber verdi. Mezarımızın yol altında kalacağını öğrenince gelip kendi imkânlarımızla çıkarmaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

Mamak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Mevcut mezarlığın 10 metrekaresi yola kalıyor. Burada üç tane mezar var, üçü de sahipsiz. Yaklaşık bir aydır muhtarla ve bölge sakinleriyle yapılan görüşmelerde sahipleri bulunamadı. Bu üçü dualar eşliğinde kaldırılıp, başka bir mezarlığa defnediliyor.” ifadeleri kullanıldı. CİHAN

Yorumlar