Meyve bayramında ıslah edilen yeni çeşit tanıtıldı

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 8.’ncisi düzenlenen 'Meyve Bayramı'nda yetiştirilen sert çekirdekli meyveler davetlilerin beğenisine sunuldu. Program’da, Beta Fidancılık, Kozan Yolu üzerindeki Gökbuket Mahallesindeki bahçede yetişen kendi...

Google Haberlere Abone ol
Meyve bayramında ıslah edilen yeni çeşit tanıtıldı

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 8.’ncisi düzenlenen 'Meyve Bayramı'nda yetiştirilen sert çekirdekli meyveler davetlilerin beğenisine sunuldu. Program’da, Beta Fidancılık, Kozan Yolu üzerindeki Gökbuket Mahallesindeki bahçede yetişen kendi ıslah ettiği ve Japon erik grubunda ilk Türk çeşidi olan ‘Cemre’ adlı erik çeşidi de misafirlere tanıtıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Tanrıver, geleneksel hale gelen meyve bayramlarında artık kendi ıslah ettikleri çeşitleri tanıtmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Cemre’nin Türkiye’nin ilk Japon grubu erik çeşidi olduğunu belirten Tanrıver, Cemre’nin tescillenerek Türkiye Milli çeşit listesine eklendiğini ve korumaya alındığını belirtti.

Tanrıver; “Milli çeşit statüsüne giren ıslah ettiğimiz eriğimiz olgunlaşma dönemi ve kalite kriterleri açısından rakiplerinden daha öne geçmiştir. Şuan herkes özellikle bu çeşidi merak ediyordu. 8.Yılımızda artık kendi çeşitlerimizi tanıtmak bize ayrı bir gurur verdi. Seneye tescil edilmiş ve FYD testleri halen devam eden 15 çeşidimizin daha tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Bundan sonra ki meyve bayramlarımızda kendi ıslah parsellerimizden çıkan çeşitlerimizin tanıtımı artarak devam edecek.” dedi. Bu arada etkinliğe gelen katılımcılara çekiliş ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar