Meydanlarda üçüncü hafta geri kaldı

Türkiye'nin dört bir yanında meydan nöbetleri 22. Günü'nde de devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Meydanlarda üçüncü hafta geri kaldı
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar üç haftayı geride bıraktı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Van, Ağrı ve Türkiye'nin diğer birçok şehrinde meydanlara inen vatandaşlar 22. Gece'de de ilk günkü heyecanla direnişe devam ediyor.

ANKARA 

Kızılay Meydanı'nda vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece Kızılay Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'ye tepkilerini dile getiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de alana gelerek, nöbete destek verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösteri yaptığı meydanda, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, dua edildi. Vatandaşlara, bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor. Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.



Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Niğde'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan atan vatandaşlar, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Öte yandan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, demokrasi nöbeti tutan 4 bin kişiye yemek ikramında bulundu.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de vatandaşlar,  Diriliş Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ne devam etti, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Kentte yaşayan Afganistanlı mültecilerden oluşan yaklaşık 150 kişi de alana Türk ve Afganistan bayraklarıyla gelerek dostluk ve kardeşlik mesajı verdi. Afgan gruptan Asıf Mağdudi, Kur'an-ı Kerim okudu. 

Belediye meclis üyeleriyle halkı selamlayan Belediye Başkanı Hasan Ünver, darbe girişimini engellemek isterken şehit olan vatan kahramanlarının isimlerinin kentteki çeşitli cadde ve parklara verildiğini söyledi. 

Bu karara imza atan belediye meclis üyelerini tebrik eden Ünver, "Nevşehir'de daha önceki dönemde de vatanı, bayrağı uğruna şehit olan kahramanlarımızın isimlerini çeşitli caddelere vermiştik. 15 Temmuz gecesi hainlerin kurşunlarıyla şehadete eren kahramanlarımızın birçoğunun isimlerini de yine aynı şekilde şehrimizde yaşatacağız." dedi. 

Mehter takımının konser verdiği programda, çeşitli sivil toplum örgütlerince alana kurulan stantlarda su, çay, aşure ve kuruyemiş ikramında bulunuldu. 

YOZGAT

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Alandakilere sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından çay, su ve yiyecek ikram edildi.
İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, konuşmasında, cuntacıların tankı ve topu varsa milletin de iman dolu göğsü olduğunu ifade ederek, halkın darbeci hainlerin değil Hakk'ın yanında yer aldığını kaydetti.

Döngeloğlu, milletin ekmeğini yiyen ve suyunu içen hainlerin darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, zalimlerin kendi topraklarına ihanet ettiğini söyledi. Döngeloğlu, "Ey Amerika'nın satılmış uşakları, hiç mi utanmıyorsunuz? Şu millet ne istediyseniz verdi. Bu toprakların insanlarına lazer güdümlü bombalarla saldırdınız. İnsanlarımızı öldürdünüz. Sizin insan hoşgörünüz bu muydu? Elinde sadece Türk bayrağı olan bir kadını tankın altında ezecek kadar imansızsınız." dedi.

Şair Dursun Ali Erzincanlı da şiir dinletisi sundu. 

KIRŞEHİR 

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, Kırşehir Belediyesi mehter takımının kahramanlık marşlarına eşlik etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Kırşehir'de kadınların tamamladığı hatmin duası yapıldı.

Demokrasi nöbetine katılan yazar Sinan Yağmur, vatandaşlarla söyleşi yaptı. Yedi düvelin Türk milletini birbirine düşürememenin hayretini yaşadığını belirten Yağmur, "Ne fitne işliyor ne de kardeşi kardeşe düşürme işliyor. '12 Eylül'de Alevi Sünni diye kardeşi birbirine kırdırmaya çalıştık, onu yaptık, bunu yaptık, 28 Şubat'ta bu milletin içinden çıkmış bir mücahidi indirdik, ama ne yaptıysak bu ülkede kardeş kanını Suriye ve Irak'taki gibi dökemedik' diye şaşırıyorlar. Biz Allah'ın izniyle ne Suriye, ne Irak, ne Filistin, ne Bosna ne Arakan oluruz." diye konuştu.

Meydandaki vatandaşlara her ayın ilk cuma günü gelenek haline getirilen Ahi pilavı dağıtıldı. Medrese ve Bahçelievler muhtarlıkları tarafından vatandaşlara helva ikram edildi.

Demokrasi nöbetine AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli de katıldı. 

NİĞDE

Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti.

Niğde Belediyesi mehter takımı, Bor Caddesi'nden marş eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Platformda yerini alan mehter takımı kahramanlık marşlarının yer aldığı konser verdi. 

DİYARBAKIR, BATMAN

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "Demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.



Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek, Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı.
"Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, tekbir getirdi. Etkinlikte mevlit okunarak, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.
Yazar Eyüphan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimde bulunanların ülkenin yüz karası hainler olduğunu, darbe girişiminin ülkeyi geriye götürme amacı taşıdığını belirtti.
Kaya, "Ülkenin kendine geldiğini gören düşman yine darbe yapmaya kalkıştı. Ama insanımız son 10 yılda bazı şeylerin farkına vardığı için bunları mağlup etti. FETÖ, Yahudi ve Hristiyanlarla iş birliği yaptı. Halk sesini bunlara karşı yükseltti. İnsanlarımız darbelere karşı kenetlendi." diye konuştu.

SİİRT

Siirt'te de binlerce vatandaş, protesto için kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kente bulunan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Valilik önünde bir araya geldi.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.
Ensar Camisi İmam Hatibi Ramazan Toprak ve müezzinleri tarafından dün meydana gelen terör saldırısında şehit düşen askerler ile darbe girişiminde şehit düşen 243 kişi için dua edildi.
Yerel sanatçıların katılımıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Yarın askeri birliğine teslim olacığını belirten Kadir Diriarın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah Recep Tayyip Erdoğan'ın yar ve yardımcısı olsun. Vatani görevimi düzgün yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

MARDİN

Mardin'de ise FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetinin 21. gününde coşkulu bekleyişini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Darbe girişiminin bu milleti tekrar ayağa kaldırarak birleştirdiğini anlatan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK Üyesi Mahmut Kılıç, "Bu millet 15 Temmuz gecesi devletini, toprağını ve bayrağını kendi ülkesini işgal etmeye çalışan ordu maskeli emperyalizmin sömürgeciliğinden kurtarmıştır. Yeniden özgürleştirmiştir. Bu aziz millet kendi kaderini kendi eline almıştır." dedi.

Dış güçlerin Türkiye'de artık operasyon yapacak aparatının kalmadığını kaydeden Kılıç, emperyalizmin bu ülkede operasyon yapacağı FETÖ ya da başka bir örgüt kalmadığını bildirdi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da darbe karşısında Mardin'in üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiğini vurgulayarak, 21 gündür demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, 15 Temmuz gecesi şehit düşenler için okunan hatimlerin duasını yaptı.

ELAZIĞ

Elazığ'da vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Meydandaki nöbet Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Akçakiraz Belediyesi çalışanları, ellerinde Türk bayrakları ve darbe karşıtı dövizlerle öğretmenevi önünden meydana kadar yürüdü.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Elazığ İl Temsilcisi Esra Soylu, nasıl ki Kurtuluş Savaşı Nene Hatunların azim ve kararlılıkla ortaya koydukları mücadele ile kazanılmışsa, 15 Temmuz darbe girişiminin de tanklardan güçlü kadınların imanları, fedakarlıkları ve cesaretleriyle püskürtüldüğünü belirtti.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi 7 Ağustos Pazar günü düzenlenecek demokrasi mitinginde KADEM olarak, bu meydanda olacaklarını kaydeden Soylu, "Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Anneler çocuklarını askere gönderirken kına yakarak gönderirler, vatanına kurban olsun diye. Bizler demokrasi mitingine ellerimize kına yakarak, bayraklarımızı alarak geleceğiz. Size çağrım, 7 Ağustos'ta kınalarınızı yakın, bayraklarını alın meydana gelin." diye konuştu.
Meydanı dolduran kalabalık, Savaş Talha Kaçar'ın müzik dinletisine katıldı.
Vatandaşların, "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Yorumlar