Meydanlarda darbeye karşı 27. Gece FOTO GALERİ

Türkiye genelinde vatandaşlar darbeye karşı direnişini 27'inci gecede de devam ettiriyor

Google Haberlere Abone ol
Meydanlarda darbeye karşı 27. Gece FOTO GALERİ
Adana, Mersin ve Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.
Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.
İlahilerin seslendirildiği etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrağıyla tekbir getirdi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından alandaki vatandaşlara makarna, pilav, su ve çay ikram edildi.

- Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Cumhuriyet Alan'ında toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Alan içerisinde kurulan bir platformda darbe girişimi sırasında yayınlanan bazı televizyon programlarından kesitler sunuldu.



Sanatçı Rıfat Ablay da alana gelerek darbe girişimine tepki olarak yazdığı "Dik dur reis" şarkısını vatandaşlar için seslendirdi.

Alanda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Demokrasi nöbetine AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve parti üyeleri de katıldı.

- Hatay

Hatay'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Herşey vatan için'' ve ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' şeklinde sloganlar attı.

Etkinlikte konuşan Hatay Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Karataş, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın gösterdiği duruşun Çanakkale ve 30 Ağustos Zaferi olduğunu söyledi.



Karataş, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Laz'ı ve Çerkez'i ile Türk ulusu olduğunu ve hiçbir ayrımın olmadığını belirtti.

Türk bayrağının ve vatanın şerefleri olduğunu ifade eden Karataş, ''Eğer bu bayrak varsa biz varız. Rabbim Türk bayrağını göklerden indirmesin. Bayrağımız inerse, Irak, Libya, Suriye oluruz. Onun için aramızda ayrılık yoktur. Bu vatan varsa biz varız'' dedi.

Van, Hakkari ve Bitlis'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bu yana başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni yoğun katılımla sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları atıp darbecileri lanetleyerek, ülkenin birlik ve beraberliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini belirtti

Meydanda toplananlara seslenen AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilk günden bu yana alanları terk etmeyenlerin, tarihte altın harflerle anılacağını, gelecek nesillere övgüyle anlatılacaklarını söyledi.

Yarın demokrasi nöbetlerinin sonuncusunu gerçekleştireceklerini, bu nedenle herkesin komşusu, akrabası ailesiyle alanda toplanmasını isteyen Soğanda, şöyle konuştu:

"İnşallah tutacağımız son nöbetle demokrasi şölenimizi taçlandıracağız. Ancak Reis nöbete devam derse biz ilk günkü gibi alanlarda olacağız. Son nöbeti yoğun katılımlı bir mitingle tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alanda canlı olarak takip edeceğiz. Eğer sizler ilk gün alanlarda olmasaydınız, şu anda biz bu demokrasi şenliğini göremeyecektik. Sizler alanları doldurmasaydınız belki Reisimiz şehit ya da cezaevinde olacaktı. Ancak sizlerin dirayeti karşısında dünya ülkeleri bile dize geldi. İlk günlerde darbe karşısında sessiz kalan ülkeler, İstanbul'daki mitingin ardından Türkiye'nin yanında olduklarını söylemeye başladılar. İşte halkın gücü budur. Hepinizden Allah razı olsun."

- Bitlis/Hakkari

Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı önündeki demokrasi nöbetlerine devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanları terk etmeyen vatandaşlar, tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Adilcevaz ilçesinde de FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle "şükür kurbanları" kesildi. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 15 Temmuz'da ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü belirterek, bir daha ülkenin böyle felaketler yaşamaması için kurban kestiklerini söyledi.
Kurban etlerini yarın gerçekleştirilecek son nöbette vatandaşlara ikram edeceklerini anlatan Gürsoy, bugüne kadar alanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Hakkari'de de akşam saatlerinde valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Aileleriyle darbe nöbetine katılan çocuklar da ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı renklendirdi.



Şanlıurfa

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.
Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş yatsı namazı kıldı. Etkinlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çocuklar ve kadınların da katıldığı demokrasi nöbetinde FETÖ aleyhine sloganlar atıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmalar ile Eyyübiye hazırlanan kısa filmleri izleyen vatandaş, tekbir getirdi. Zaman zaman duygulanan vatandaşlar ellerindeki Erdoğan'ın posterlerini sallayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Bazı vatandaşlarda çalan davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra bir grup tarafından seslendirilen ilahileri dinleyen vatandaşların nöbeti devam ediyor.

- Malatya

Malatya'da başlatılan demokrasi nöbeti de sürüyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk Bayrağıyla Demokrasi Nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden verilen mehter marşları ve ilahilere Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla ailece nöbet tutuyor.

Türk Kızılayı Malatya Şubesi ise nöbete katılan vatandaşlara çay, soda ve kek ikram etti.

- Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, nöbeti sürdürüyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle alana gelenler darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan'ın posterleriyle gelerek protestoya katıldı.

İl Müftülüğündeki görevliler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşlar dua ederek, seslendirilen ilahilere eşlik etti.

- Kilis

Kilis'te, Suriye, Filistin ve Türklerden oluşan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.
Valilik ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan farklı etnik kökenden insanlar, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Alandakilere Türk Kızılay çeşitli tarafından ikramlarda bulunuldu. Valilik tarafından kurulan demokrasi standında, darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

İl Müftülüğü personelince dua okundu. Vatandaşlar ve Kur'an kursunda eğitim alan öğrenciler de yazdıkları şiirleri okudu.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.
Kent Meydan'ındaki vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımını dinledi. Marşlar okundu, ilahiler dinlendi, dualar edildi.

Vatandaşlardan Ali Çuhadar, 15 temmuz akşamından beri meydanlarda olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman arkasında olduklarını belirten Çuhadar, "Demokrasi nöbetleri güzel oldu, birlik ve beraberliğimiz pekişti. Bu nöbetler sayesinde ve milletin vakarlı duruşu sayesinde memleket kurtulmuş oldu." dedi.

Bu milletin birlikteliği devam ettiği müddetçe kimsenin karşısında duramayacağını ifade eden Kıymet Kozan da "Millet böyle devam ederse birlikteliğini kurursa Allah izniyle kimse karşımızda duramaz. Cumhurbaşkanımız liderlik ettikçe sırtımız yere gelmez." diye konuştu.

- Gaziantep

Gaziantep'te darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhine sloganlar attı, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

Yatsı namazını alanda kılan vatandaşlara, merkez ilçe ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yemek ikram edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İstanbullular, meydanlarda "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Ellerinde çeşitli döviz, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, çalınan marş ve şarkılara eşlik etti. Zaman zaman çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlardan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin videoları izledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sahneden vatandaşları selamladı. Vali Şahin, alandakilere hitaben yaptığı konuşmada, dünyada devletler kurmuş bir millet olarak 15 Temmuz'da da milletin tüm dünyaya kendini gösterdiğini söyledi.

Tek vatan, millet ve devlet duygusunun 15 Temmuz darbe girişimi karşısında tekrar ortaya çıktığını vurgulayan Şahin, "Meydanlarda siyaset üstü bir buluşma ortaya çıktı. Bu görüntü onu gösteriyor. Bütün siyasi görüşlerden insanlar bir arada. Bütün etnik ve inançlardan insanlar ellerinde Türk bayraklarıyla, 'Milli iradenin sahibi biziz' diye haykırıyorlar." şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un esas kahramanının tankların, silahların önünde duran bu millet olduğunu belirten Şahin, milletin bu davranışının tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini ve hukuk tarihinde egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun bir ifadesi olacağını dile getirdi.

Tarih yazan bir millete şahitlik ettiklerini aktaran Şahin, şöyle konuştu:
"Bugün sizlere teşekkür etmek için geldim. Taksim Meydanı sembol meydanlardan biri. Sizler de sembollere yaraşır bir anlamla buradasınız. Bu içeriği sizler doldurdunuz. Taksim, inşallah bundan sonra bu iradesi ve kararlılığıyla da anılacak."

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da 15 Temmuz'dan bu yana meydanları dolduran, Taksim nöbetini devam ettiren vatandaşlara nöbetlerinin hayırlı olmasını diledi. Herkesin, birlikte 'Tek bayrak, devlet, vatan ve millet.' dediğini anımsatan Demircan, "Herhalde milyonlar Taksim'e geldi. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına İstanbul'un, Taksim'in göbeğinden selamını gönderdi, birlik mesajını verdi." ifadesini kullandı.
Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

- Saraçhane

Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bulunduğu 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş ise ellerindeki Türk bayrakları ile "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

İBB Mehter Takımı'nın verdiği konserin ardından, çalınan şarkı ve marşlara eşlik eden vatandaşlar, sloganlarla darbe girişime tepki gösterdi.

Bu arada, belediye önünde şehit düşenler için hazırlanan anı defterine, vatandaşlar tarafından taziye mesajları yazıldı.

- Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıp tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan alanda, vatandaşlar platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde, "burada" karşılığını verdi.

"Demokrasi nöbeti", çalınan marş ve şarkılarla devam ediyor.

Ayrıca, kentin farklı meydanlarında devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılanlara, su ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Kayseri, Yozgat, Sivas, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhine slogan attı.

Vatandaşları selamlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti. Yazar Ferudun Özdemir de konuşma yaptı.

- Yozgat

Yozgat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

- Sivas

Kent meydanındaki valilik önünde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attığı programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Çocuklar tarafından "vatan" konulu şiirlerin okunduğu etkinlikte, Sivas Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dik dur, eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attı.

Din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

- Nevşehir

Nevşehir’de, FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Diriliş Meydanı’nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce kişi, "Darbeciler halka hesap verecek" sloganları attı, sık sık tekbir getirdi.

Meydanda, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Ezgi ilahi grubu tarafından, "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dinletiler sunuldu.

Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu alanda, belediye görevlilerince vatandaşlara kumanya ve su dağıtıldı.

Nöbete, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Alay Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk ile bazı belde belediye başkanları da katıldı.

- Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etti.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kubilay Kolukırık şefliğindeki Tasavvufi Halk Müziği Korosu konser verdi.

- Meydanın "Ulubatlı Hasan'ı oldu"

FETÖ'nün darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden itibaren eline aldığı büyük Türk bayrağı ile demokrasi nöbetine ara vermeden devam eden ve her gün sabah namazına kadar bayrağı dalgalandıran dönerci ustası Umut Yedigül, başta protokol üyeleri olmak üzere herkesin ilgisini çekti.

Meydandaki vatandaşlar tarafından "Ulubatlı Hasan" diye çağrılan Yedigül, bugün de bayrağıyla nöbetini sürdürdü.

Öte yandan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

 Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı.
"Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atan gruptakiler, tekbir getirdi.

Etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, daha sonra Elazığ Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı.

Vali Yardımcısı Taner Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişimine karşı halkın anlamlı cevap verdiğini söyledi.

Darbe girişimine tepki için kentte milletin alanlardan ayrılmadığına dikkati çeken Bircan, "Diyarbakırlılar çok anlamlı bir duruş sergiledi. Yüce Türk bayrağını göklerde dalgalandırdılar. Darbe girişiminden beri her gün burada binlerce insanımız milli irade nöbetlerine katıldı." dedi.

- Elazığ

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Elazığ'daki vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Kalabalık burada çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Düzenlenen etkinlikte şair Sırrı Er tarafından şehitler için dua okunduktan sonra şiirlerini seslendirdi. Kum sanatçısı Tarkan Köylü ise gösteri sundu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanları doldurduklarını söyledi.
Vatandaşların meydandaki ''demokrasi nöbeti'' devam ediyor.

- Batman

Batman'ın Adalet Caddesi'nde vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediyor.
Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz'dan itibaren alanda nöbet bekleyen vatandaşlara teşekkür etti. Türkiye'nin İslam dünyasının son kalesi olduğunu, Türkiye'nin düşmesi durumunda İslam coğrafyasının düşeceğini dile getiren Deniz, şunları kaydetti:

"Bu kaleyi düşürürseler gönül coğrafyamız düşecek, bu coğrafyayı düşürürseler alemi İslam düşecek onun için üzerimize geliyorlar, FETÖ'yü üzerimize salıyorlar ama bilmiyorlar ki bin yıldır bu coğrafyada birlikte yaşıyoruz. İstikbali ve geleceği için ölmeyi göze alan bir millet var."

Vali Deniz, FETÖ'nün başarısız olduğu için üstlendiği görevi terör örgütü PKK'ya devrettiğini aktararak, bütün terör örgütleri sona erene kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

"Onun için onlar da emellerine ulaşamayacaklar." diyen Deniz, şunları kaydetti:

15-20 gündür nöbeti PKK terör örgütüne devrettiler ama onlar da bilmeliler ki bu aziz millet hepsine dersini vereceğiz. Bir tek terör örgütü mensubu kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar. Onun şahsında bu milleti sindireceklerini zannediyorlar, onun şahsında aziz vatan topraklarını alacaklarını zannediyorlar. Eğer başarılı olsalardı belki de bizi vatansız bırakacaklardı.

''Demokrasi nöbeti" Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirilen ilahiler eşliğinde devam etti. Vatandaşlar, "Feto gelecek hesap verecek", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Feto'ya idam", "Dik dur eğilme Batman seninler" sloganı attı ve sık sık tekbir getirdi.

- Siirt

Siirt'te FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla valilik önünde demokrasi nöbetini sürdürdü, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı.

Şehitler için yapılan duanın ardından programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Emin Topçu, geçmişteki darbelerde hiç kimsenin sokağa çıkamadığı anları yaşadıklarını söyledi. 15 Temmuz'da halkın gücünün darbecileri bastırdığı için artık kimsenin darbeye cesaret edemeyeceğini ifade eden Topçu, "İnşallah ülkemiz daha güzel yerlere gelecektir." dedi.

- Mardin

Mardin'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine yönelik protestosu devam ediyor.

Siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Suriyeli sığınmacıların da aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlardan Ali Yasin Kardak, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tuttuklarını söyledi.

Terör örgütü FETÖ liderine, Türkiye'ye getirlip halkın huzurunda darbe girşiminin hesabının sorulmasını istediklerini belirten Kardak, "Birliğimiz ve dirliğimiz için hainlerin cezalandırılması haktır." dedi.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde darbeyi protesto ederken, FETÖ aleyhinde slogan attı.

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin demokrasiye, özgürlüğüne ve bağımsızlığına gerçekten ne kadar düşkün olduğunun bir göstergesi olarak meydanların önemli bir örnek olduğunu söyledi.

İnsanları 26 gündür meydanlarda toplamanın kolay bir şey olmadığının ifade eden Manav, şöyle devam etti:

"Meydanlarda gençlerimizin milli birlik ve beraberlik içerisinde yetiştiğini ve 70-80 yaşındaki insanımızında vatan söz konusu olduğunda hala elinde bastonu ile bu meydanlara geldiğini görüyoruz. Her görüşe sahip insanımız buralarda. Ülkemizin özlediği tabloyu meydanlarda görebiliyoruz. Allah bu devlet ve millete zeval vermesin. Bu musibet ülkemiz için hayırlı oldu. 15 Temmuz belası ülkemiz insanını birleştirdi. İnsanımız kendilerini suni sebepler ile ayrıştırıldığını gördü. Söz konusu vatan, istiklal olduğunda Türk milletinin karşısında hiçbir şeyin duramayacağı görüldü. Bunu görmek dünyanın en güzel şeyi."

Manav, 81 ildeki meydanlar da büyük Türkiye'nin fotoğrafının verildiğini vurgulayarak, şunlar kaydetti:

"İlk geceden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile vatandaşlarımız sokağa indi. O gece çok kısa sürede meydanlar doldu. Darbe karşısında insanımız demokratik bir şekilde meşru müdafaa haklarını kullandılar. Meydanlardaki insanımız bu hakkını kullanmaya devam ediyor. Burada bir organizasyon yok. Herkes bu meydanlarda bir şeyin ucundan tuttu. Burada çok güzel manzaralar. Tanka, helikoptere ve uçağa insanımız sadece elindeki Türk bayrağı ile karşı koydu. Bu Çanakkale ruhunun yeniden canlanmasıdır."

- Karabük

Karabük ve Safranbolu'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam etti.

Meydanlarda toplanan vatandaşlar akşam ve yatsı namazını kıldı, ardından Türk bayraklarını sallayarak darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhinde slogan attı.

Meydanlarda bekleyen vatandaşlara çeşitli kurumlar tarafından su, çay, pilav ve ayran ikram edildi

Denizli’de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti destekleyen slogan attı.

Öğretmenleri ile "demokrasi nöbeti"ne katılan Yeni Nesil Anaokulu öğrencileri, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu, dua etti. Öğrencilerin, 15 Temmuz akşamı yaşadıkları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdıkları şiirleri okunması ilgiyle izlendi.

Anaokulu öğrencileri, ailelerinin verdiği harçlıkları, şehit aileleri ve gaziler için yardım kutusuna attı.
Mehter takımının marşları ile coşan katılımcılar, gecenin ilerleyen saatinde şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'i dinleyip dua etti.

Belediyelerle çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından meydandakilere yiyecek ve içecek ikram edildi.

Karaman

Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar ve Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye hayır" sloganı attı.

Etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi. Alan içerisinde kurulan platformda vatandaşlar, darbe girişimi sırasında çekilen görüntüler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katılmış olduğu televizyon programlarından bölümler izlendi.
Karaman Belediyesince vatandaşlara çorba ikram edildi.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için slogan attı.
Meydanda kurulan platformda Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlara belediye ve Kızılay tarafından ikramda bulunuldu.

Alanda Afyonkarahisar vali yardımcıları Adem Uslu ve Erhan Günay, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da yer aldı.

- Aksaray

Kent Meydanı'nda akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde slogan attı.
Kuran-ı Kerim okunan, ilahiler seslendirilen etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara ikramda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.
Aksaray Valisi Aykut Pekmez, afişle 15 Temmuz'dan itibaren demokrasi nöbetinde bulunarak alanları terk etmeyen herkese teşekkür etti.

Valilik binasında asılan afişte şu ifadeler yer aldı:
"15 Temmuz 2016 akşamından itibaren vatanımız, bayrağımız ve demokrasimiz için meydanları boş bırakmayarak milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyeni Aksaray'ın Dar'üz Zafer şehri ve Şehr-i Süleha olduğunu gösteren Aksaray halkına en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunarım."

- Konya

Ellerinde bayrak ve pankartlarla Mevlana Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, kurulan platformda okunan şiir ve Kuran-ı Kerim tilavetlerini dinledi.

Daha sonra, Ankara'da demokrasi nöbeti tutan halka hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, telekonferansla Mevlana Meydanı'na bağlandı.

İlk günden beri nöbet tuttuğu için halkı tebrik eden Gökçek, tüm Konyalıları yarın nöbetin 26. gününde Kızılay Milli İrade Meydanı'nda yapılacak büyük mitinge davet etti.

Erzurum

 Erzurum'da FETÖ'nün darbe girişimi sonrası 15 Temmuz gecesi başlatılan "demokrasi nöbeti" devam etti.

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, marşlar söyledi. Meydanda bulunan binlerce vatandaş, FETÖ aleyhinde slogan attı.

Daha sonra Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. TRT Çocuk Korosu, Mehmet Çalmaşur ve ekibinin verdiği konserin ardından programın sonunda şehitler için okunan 25 bin Hümeze Suresi'nin duası yapıldı.

Öte yandan demokrasi nöbetine katılan vatandanşlara belediyeler tarafından su, çorba gibi yiyecek ve gıda maddeleri ikram edildi.

Demokrasi nöbetine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Demokrasi nöbetine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, kurum yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.

Aydın

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki için çok sayıda vatandaş meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla, "Dik dur eğilme bu millet seninle" "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeye hayır", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attı.

Meydanın bazı noktalarına, "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Milletin Adamları" yazılı pankartlar asıldı.

Ailesiyle birlikte Kanada'dan Aydın'a tatil için gelen ve 1 haftadır meydanda demokrasi nöbetlerine katılan Fazıl Kaya, "Osmanlı’nın tekrar dirildiğini tüm dünyaya gösterdik. Burada olsun, Kanada'da olsun Türk'ün gücünü dış mihraklara ispatlamış olduk. Bu teröristlere, FETÖ’nün kendisine ve adamlarına iyi bir ders verdik. Allah başımızdaki Reisimize ömür versin. Allah benim ömründen alsın ona versin." diye konuştu.

Kaya, Kanada'da aynı tepkileri verdiklerini belirterek, "Evet buraya tatile geldik ama vatan nöbetinin tatili olmaz. Biz Türk'üz. Her yerde vatanımız için nöbete hazırız." dedi.

Torunlarıyla beraber demokrasi nöbetine katılan 83 yaşındaki engelli Fadime Okşan ise "Benim bu yaşımda buraya gelmem önemli değil. Yeter ki vatan sağ olsun. Vatanım bölünmesin, başka da bir şey istemem." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

Manisa

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Manisa ve ilçelerinde "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Şehzadeler ilçesinde Valilik binası önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbeti, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu.

Vatandaşlara Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri tarafından çay ve su ikramı yapıldı, Türk Kızılayı ise kek ve meyve suyu dağıtarak vatandaşlara destek oldu.

Demokrasi nöbetinde kurulan sahneden vatandaşlara hitap eden AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa İl Koordinatörü Ali Aşlık, 15 Temmuz’un yeni bir kurtuluş savaşı olduğunu belirtti.
Türkiye’de 3 milyon civarında Suriyeli vatandaşın yaşadığına değinen Aşlık, şöyle konuştu:
"Vatansızlığın ne olduğunu sıcak sıcak onlara sorabilirsiniz. Devletsizliğin, zulmün ne olduğunu onlara sorabilirsiniz. Televizyonlardan görüyoruz ama bir de yaşamak var. Bir hafta evinize gitmeseniz, bir hafta duş almazsanız kendinizden iğrenir hale gelirsiniz. Bu insanlar yıllardır evlerinden uzaklarda. Bütün bunları gören vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zalimlere yedirmedi. Baş giderse tesbih dağılır, hedefleri Cumhurbaşkanımızı uzaklaştırmaktı ama Allah müsaade etmedi, mazlumların duasını alan Cumhurbaşkanımızın gitmesine müsaade etmedi. Sizlerin dualarıyla bu millet dimdik ayakta. 15 Temmuz inşallah çok daha güzel günlerin müjdecisi olacak."

Turgutlu ve Demirci ilçelerinde de vatandaşlar meydanlarda nöbete devam etti.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Konak Meydanı'nda başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Meydanda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, şarkı ve marşlara eşlik ederek, FETÖ aleyhine slogan attı.

Katılımcılar, "Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan", "81 ilde nöbetteyiz", "Sefer bizim, zafer Allah'ındır" pankartları açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları ile 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntüler dev ekrana yansıtıldı. Ayrıca darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Vatandaşlardan Zehra Aktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asla "parti işi" olmayan nöbetin bitmesine çok üzüldüğünü söyledi.

Sultan Türker de seneye 15 Temmuz'a kadar nöbette bekleyebileceğini ifade ederek, "Yediği kaba pisleyen domuz sürüsüne asla vatanı bırakmayız. Yenilir yutulur bir şey değil. Bunların hesabı kesinlikle sorulmalı. İdam istiyoruz." diye konuştu.

Metin Akçalı ise 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyondan cep telefonu aracılığıyla yaptığı çağrının kırılma noktası olduğunu vurguladı.

Toplumun o geceden bu yana tarih yazdığını dile getiren Akçalı, şunları kaydetti:
"Meydanlarda olmazsak en azından kendi üzerimize düşeni yapmazsak, meydanlar başka ellerin kontrolüne girecek. En azından milletin ve toplumun gücünü göstermek adına tek bir birey olsam da meydana çıkıyorum. Cumhurbaşkanımızın kontrolü elinde tuttuğunu görünce, toplum akın akın ortaya çıktı. O gece uyumadım. Sabahı ettiğimizde bu işin olumlu bittiğini anlamıştım. Toplum hangi durumda nasıl refleksler vereceğini biliyor artık, kendi üzerinden oynanan oyunları çok net gördü. Halkın meydanlara çıkışını sivil savunma tatbikatı gibi görüyorum. Bundan sonra belki bir ara verilir. İleride riskli bir durum olduğunda insanlar bir çağrıya gerek kalmadan sokağa çıkabilirler. Yarın bitecek ama insanlar hala gelmeye devam edecek diye düşünüyorum."

Trabzon

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto edildi.

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Büyükşehir Belediye Kanunu Mehteran Takımı'nın sahne aldığı programda, Abdullah Beyhan tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren alanları dolduran her yaştan insanın, Türk insanının bir ve beraber olduğunu dünyaya ilan ettiğini söyledi.

Hiçbir zaman bu birlik ve beraberliği dile getirme noktasında yılmayacaklarını ve yorulmayacaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Allah yolunda, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e ümmet olma yolunda, vatanımızın birliği ve beraberliği yolunda, şerefimizi ve namusumuzu korumak için hepimiz her zaman can vermeye hazırız. Allah muvaffak eylesin." dedi.

- Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Ekranlardan olaylara ilişkin görüntüleri izleyen vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahileri dinledi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaptığı konuşmada, meydanlarda bulunan herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Türk milletinin olağanüstü günler yaşadığını ifade eden Yarılgaç, "O ilk günlerde işin sıcaklığıyla belki anlayamadığımız ama sonrasında da çok büyük bir sıkıntıdan ve badireden geçtiğimizi çok daha iyi anlıyoruz. Kesinlikle bunlardan dersler çıkarmamız lazım.” diye konuştu.

Yarılgaç, 15 Temmuz darbe girişiminin, yaşanan durumun farkına varıp çok üst düzeylerde işler yapmaları noktasında kendilerine yol gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"21. yüzyılda hala darbeye teşebbüs edebilen hainler varsa 40 yıl kadar bu işi hesap etmiş ve 'zamanı geldi.' diye bu yola çıkmışlarsa bizler 40 defa, 400 defa, 4 bin defa düşüneceğiz. Bunlarla ilgili de çok ciddi tedbirler alacağız."

"Demokrasi nöbeti"nde, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da gösteri sunuldu.

- Giresun

Vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini Giresun’da da protesto etti.

Atatürk Meydanı’nda toplanan ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Sivil toplum kuruluşlarının çadır kurarak destek verdikleri protestoya katılan ve darbe girişimcileri aleyhine slogan atan vatandaşlara zaman zaman çay ikramı yapıldı.

- Rize

Rize’de, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemine ilişkin gelişmeleri dev ekrandan takip etti. Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Vatandaşlar, alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, yaptığı konuşmada, Türk milletinin birlik içinde çok başarılı bir dönemi atlatmaya çalıştığını vurgulayarak, kimsenin bu birliği yıkmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Meydanda dalgalanan Türk bayrağının etrafında tekbir getiren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

- Artvin

FETÖ'nün darbe girişimini Artvin'de vatandaşlar protesto etti.
Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Kocatepe, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının aziz milletin iradesi karşısında büyük hezimete uğradığını söyledi.

Kahramanlık şiirleri seslendiren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de de vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Atatürk Caddesi'nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ile başlayan program, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Görevlilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin seslendirilmesiyle süren nöbette, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlara çeşitli sloganlarla tepki gösterdi.

- Bayburt

Bayburt'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Sinevizyondan, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilen, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nden kesitleri izleyen vatandaşlara kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Bayburt UMKE ekibi de alanda vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak için sağlık çadırı kurdu.

Edirne

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi.
Edirne Devlet Türk Müzik Topluluğu tarafından "Tuna Nehri", "Fetih Marşı" ve "Çanakkale" marşları söylendi.

Vatandaşlardan Hüsnü Gök, 15 Temmuz akşamından bu yana nöbet tuttuğunu söyledi. Milletin hainlere karşı durduğunu belirten Gök, "Memleket için, millet için ve reisimiz için nöbet tutuyoruz. Reis çıkın dedi o günden bu yana sokakta nöbet tutuyoruz. Memleketin birliği, bütünlüğü vatansever insanlar sayesinde bugün de ayakta." dedi.

Ali Güldür ise 15 Temmuz'dan bu yana memlekette bir demokrasi havasının estiğini söyledi. Milletin gücünün demokrasinin devamlılığını temin ettiğini dile getiren Güldür, "Bu meydanlarda tanklar yürüsün diye değil vatandaşlar huzur içinde dolaşsın diye varız. Allah güç kuvvet verdikçe nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Yarın son gün ancak reisimiz bize çıkın derse yine çıkarız." diye konuştu.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu demokrasi nöbetinde dualar edildi.
Çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan Grup Tekbir, ilahiler seslendirdi.

AK Parti İl Başkanı Çiler, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 25 gündür birlik ve beraberliğini en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Türk milletinin demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını tankların ve tüfeklerin önünde durarak tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Çiler, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya gücünün yetmeyeceğini belirtti. Türkiye'nin tüm dünyaya örnek bir ülke olduğunu aktaran Çiler, demokrasi nöbetlerine katılarak destek veren herkese teşekkür etti.

- Tekirdağ

FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti", Tekirdağ'da vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.
Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.

Ayrıca, darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve yaralananlar için dualar edildi.

Yorumlar