Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına çözüm yolları arandı

Hatay'a çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla Hatay'ın Kumlu ilçesinde toplantı düzenlendi. Kumlu Kaymakamı Ali Güner başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili birim amirlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına çözüm yolları arandı

Hatay'a çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla Hatay'ın Kumlu ilçesinde toplantı düzenlendi. Kumlu Kaymakamı Ali Güner başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili birim amirlerinin tümü katıldı.

    Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları temel sağlık sorunları başta olma üzere, çevresel ve sosyal sorunların ayrıntılı olarak ele alındığı toplantıda, sosyal devlet anlayışı gereği bu alanları iyileştirmek ve modernize etmek için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken faaliyetlerden bahsedildi.

    Mevsimlik tarım işçilerinin bölgede kaldıkları süre içerisinde tarla başlarında, çadır veya briket barakalarda yaşadıklarını belirten İlçe Kaymakamı Ali Güner, "Bu alanlarda temiz içme suyunun olmayışı, tuvaletlerin son derece uygunsuz olması, her türlü atıklar, böcekler ve bilinçsiz tarım ilacı kullanımı bu insanlarımız için önde gelen çevresel riskleri oluşturmaktadır. Konuyla ilgili gerekli çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp, bu insanlarımıza daha yaşanılabilir bir çevre sunmak için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

CİHAN

Yorumlar