Mevsimlik orman işçileri göreve başladı

Silifke Orman İşletme Şefliği'nde görev alacak 70 kişilik yangın ekibi, törenle görevlerine başladı. Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamdüzü mevkiinde düzenlenen törene Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan,...

Google Haberlere Abone ol
Mevsimlik orman işçileri göreve başladı

Silifke Orman İşletme Şefliği'nde görev alacak 70 kişilik yangın ekibi, törenle görevlerine başladı.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamdüzü mevkiinde düzenlenen törene Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Mersin Orman Bölge Müdürü Abid Baca, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Sayılan, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, ilçe işletme müdürleri, yeni alınan mevsimlik orman işçileri ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan yaptı. Arslan, yangın ekibinin zor şartlarda fedakarca çalıştıklarını vurguladı.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise "İnsan hayatında önemli günler vardır. Bunlardan bir tanesi de bugündür. Evlenilen gün, çocuğumuza kavuştuğumuz gün ve ekonomik değerin kazanılmaya başlandığı gün insan hayatının en önemli günüdür. Binlerce kişi arasından seçilerek bu görevlere getirildiniz. Yeni işiniz ve yeni iş gününüz hepinize hayırlı uğurlu olsun. Siz yangın işçilerimiz yaz döneminde bir savaş halindesiniz. Sizlerde orman yangınlarıyla savaşıyorsunuz. Bu savaşta hepinizin dikkat etmesi gereken iş güvenliği ve iş sağlığıdır. Ölen bir insanın yerine aynısını getiremeyiz ama yanan bir ağacın yerine aynısını dikebiliriz." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesine bugün 70 taze kan katıldığını ifade eden Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Yangın sezonunun açıldı. Sizler göreve yeni başladınız. Bu tören vasıtasıyla tüm kamuoyuna yaz aylarında ateşi unutmalarını tavsiye ediyorum. Yangın sezonu bitinceye kadar ateşi unutun. Biliyorsunuz ki yaşadığımız çok talihsiz bir Gülnar yangını var. Hiç birimiz hafızalarımızdan silemeyiz. Bu nedenle özellikle piknik alanında, evlerin bahçesinde, hasat sonlarında lütfen ateş yakmayınız. Ateşi eylül ayının sonlarına kadar unutalım. Yanan sadece ormanlar değil hepimizin ciğerleri yanıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından ilçelerdeki orman işçilerine teşekkür ve takdir belgeleri verildi. Ardından 70 mevsimlik yangın işçisinin işe başlamaları nedeniyle kurban kesildi, Silifke Müftüsü Bekir Kaplan tarafından dua okundu, yangın tatbikatı yapıldı. Helikopterin yangına müdahale için boşalttığı köpük, iki muhabirin üzerine geldi. Tatbikatta multikopter de kullanıldı.

CİHAN

Yorumlar