Mevsimlik işçilere iftar verildi

Aksaray'ın Ortaköy İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ortaköy Şubesi desteğiyle mevsimlik işçilere iftar verildi. İşçiler, ikinci memleketleri haline gelen Bozkır’da verilen iftar yemeği ile moral buldu.Memleketleri Şanlıurfa’dan...

Google Haberlere Abone ol
Mevsimlik işçilere iftar verildi

Aksaray'ın Ortaköy İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ortaköy Şubesi desteğiyle mevsimlik işçilere iftar verildi. İşçiler, ikinci memleketleri haline gelen Bozkır’da verilen iftar yemeği ile moral buldu.

Memleketleri Şanlıurfa’dan Ortaköy'e gelen mevsimlik işçiler, bayram - tatil, yağmur - çamur demeden vakitlerini tarlada çalışarak geçiriyor. İşsizlik nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan mevsimlik işçiler, zorlu çalışma koşulları ve sıcak havaya rağmen oruçlarını ise terk etmiyor.

İşçiler, ikinci memleketleri haline gelen Bozkır’da Ortaköy ilçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ortaköy Şubesi desteğiyle verilen iftar yemeği ile moral buldu. Mevsimlik işçiler yer sofralarında yapılan iftarla birlikte Ramazan'da hatırlanmanın mutluluğunu yaşadı.

İlçe Müftüsü Ali Yıldız, amaçlarının bir gün de olsa mevsimlik işçilerle birlikte güzel bir iftar akşamı geçirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yıldız, "Ben buraya baktığımda Ramazanın kardeşlik vurgusunu, paylaşma vurgusunu hissediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İşçi kardeşlerimize de Allah kolaylıklar versin" diye konuştu.

Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik işçilerin çavuşluğunu yapan Halil Çavuş, Ramazan'ı yıllardır memleketinden ayrı geçirmenin hüznünü yaşadıklarını vurguladı. Halil Çavuş "Artık normal bir duygu. Çünkü biz her Ramazan'da buradayız. Orada hiç Ramazan geçirmiyoruz. Burada oruç tutmak tabi zor. Sabahtan akşama kadar tarlada sıcakta çalışıyoruz. Sonra gelip yemek hazırlıyoruz. Burada Ramazan gerçekten zor geçiyor. Müftülüğümüzden Allah razı olsun bizleri unutmadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kulandı. CİHAN

Yorumlar