Mevlid Kandili’nde Ulu Camii doldu taştı

Peygamberimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyayı teşriflerinin kutlanıldığı Mevlid Kandili’nde Müslümanlar camilere akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Mevlid Kandili’nde Ulu Camii doldu taştı

Peygamberimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyayı teşriflerinin kutlanıldığı Mevlid Kandili’nde Müslümanlar camilere akın etti. Bursa'da binlerce vatandaş, akşam namazı sonrası camilere koştu. Özellikle tarihi Ulu Camii yatsı namazından saatler önce doldu. Çevre illerden de insanların geldiği Ulu Cami'de kandil coşkusu dualarla yaşandı.

    Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulu Cami, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Yapılan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti. Vatandaşlar, Mevlit Kandili nedeniyle Ulu Cami'ye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Çevre illerden geldiklerini söyleyen kimi vatandaşlar ise Mevlit Kandili'ni hakkıyla eda edebilmenin sancısını yaşadıklarını dile getirdi.

    Bursa'da kandil sebebiyle Ulu Cami başta olmak üzere Emir Sultan, Muradiye, Yıldırım Beyazıt gibi camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü. Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu.
CİHAN

Yorumlar