'Mevlid Kandili karanlıktan aydınlığa çıkıştır'

Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, "Bu gece mevlid kandilidir. Mevlid Kandili, insanların kurtuluşu için gönderilen Peygamber Efendimiz Hz.

Google Haberlere Abone ol
'Mevlid Kandili karanlıktan aydınlığa çıkıştır'

Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, "Bu gece mevlid kandilidir. Mevlid Kandili, insanların kurtuluşu için gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğumunun yıl dönümüdür. Bu mübarek gecenin sabahında güneş ufuktan doğmadan, ilahi bir nur doğdu." dedi.

Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, bu akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimiz'in (sas) kutlu doğumunun miladi 1443. yıl dönümünü bir kez daha birlik beraberlik duyguları içinde idrak etmenin sevinç ve mutluluğunun yaşandığını ifade etti.

Müftü Keleş, şöyle dedi: "Bütün insanlığın kurtarıcısı olan Sevgili Peygamberimiz'in (sas) doğum yıl dönümü olan ve insanlığın dirilişinde, karanlığın aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan mübarek Mevlid Kandili'ni en güzel ve anlamına uygun olarak değerlendirmenin manevi hayatımız için çok büyük bir fırsat olduğu kuşkusuzdur. Mevlid Kandili, Hz Peygamber'in (sas) bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama, bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslâm aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik eder; dualarımızın kabul olması dileği ile dünyanın her yerinde mazlumlara yapılan zulümlerin sona ermesini, sağlık, huzur, sevgi ve barış getirmesini, Peygamber Efendimiz'in (sas) şefaatinin hepimize nasip olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Sonsuz salat ve sonsuz selam O’na (sas), ailesine ve ashabına olsun. Rabbim ahirette O kutlu elçisini (sas) en yüce makama 'Makam-ı Mahmud'a eriştirsin ve şefaatine nail olabilmeyi bizlere nasib etsin inşallah." CİHAN

Yorumlar