Mevlana Üniversitesi’nde mühendislerin tamamı burslu okuyor

Bu yıl ilk mezunlarını veren Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, önümüzdeki yıl öğrencilerinin tamamını burslu almayı planlıyor. Bünyesinde Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve geleceğin...

Google Haberlere Abone ol
Mevlana Üniversitesi’nde mühendislerin tamamı burslu okuyor

Bu yıl ilk mezunlarını veren Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, önümüzdeki yıl öğrencilerinin tamamını burslu almayı planlıyor. Bünyesinde Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve geleceğin mesleği olarak gösterilen Mekatronik Mühendisliği bölümlerini bulunduran Mevlana Üniversitesi, tüm öğrencilerini yüzde 100, yüzde 75 ve yüzde 50 burslu olarak okutacak. Ayrıca LYS’de ilk 5 bine giren tüm öğrencilere çeşitli miktarlarda yurt ve okul bursu veren Mevlana Üniversitesi, akademik ve spor burslarıyla da öğrencilerini üniversite okurken destekliyor.

Bölümlerin tamamı yüzde 100 İngilizce olan Mühendislik Fakültesi’nde akademisyenlerin yüzde 35’i de yabancı uyruklu olması öğrencilere büyük bir avantaj sağlıyor. Yıl içerisinde mesleki alanda aktif olarak kullanılan cihazlarla donatılmış laboratuvarlarında uygulamalı dersler gören Mühendis adayları, anlaşmalı fabrikalarda da staj görerek pratikte kendilerini yetiştiriyor. Ayrıca isteyen öğrencilere hafta içi veya hafta sonu sanayide çalışabilme imkanları sağlanıyor. Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yurt içi ve yurt dışında staj imkanları sağlanıyor. Mevlana Üniversitesi, TÜBİTAK destekli projelerde de öğrencilerine destek veriyor. Kariyer günleri ve mesleki toplantılarla piyasadan uzak kalmayan Mühendislik öğrencileri, stajlarını da rehber hocalarıyla birlikte hedefledikleri kariyerlerine uygun fabrikalarda yapıyor. Böylece mezun olur olmaz iş bulma imkânları da kolaylaşmış oluyor.

CİHAN

Yorumlar