Mevlana Üniversitesi'nde ilk mezuniyet heyecanı

Mevlana Üniversitesi, üniversite tarihi boyunca hep hatırlanacak ilk mezuniyet törenini hüzün ve sevincin alabildiğine yaşandığı törenle gerçekleştirdi. Mühendislik ve eğitim fakültelerinde okuyan 251 öğrenci, hocalarının, ailelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Mevlana Üniversitesi'nde ilk mezuniyet heyecanı

Mevlana Üniversitesi, üniversite tarihi boyunca hep hatırlanacak ilk mezuniyet törenini hüzün ve sevincin alabildiğine yaşandığı törenle gerçekleştirdi. Mühendislik ve eğitim fakültelerinde okuyan 251 öğrenci, hocalarının, ailelerinin ve arkadaşlarının katıldığı törenle kep fırlattı.

Üniversitenin spor salonunda yapılan törene Mütevelli Heyeti Başkanı M. Yaşar Gül, Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, akademisyenler, öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve arkadaşları katıldı. İlk mezuniyet töreninin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, "İlk mezunlarımızı vermenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gönlünü ortaya koyan öğrenci, öğretmen ve aileler bugünü görene kadar büyük bir emek verdi. Biz üniversite olarak öğrencilerimize, mesleki bilgi ve beceriyle birlikte evrensel insani değerleri öğretmeye gayret ettik. Bugün ve bundan sonraki zamanlarda mezun edeceğimiz Mevlana Üniversitesi öğrencilerinin farkı bu olacak." dedi. Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, konuşmasını tamamladıktan sonra mezuniyet töreninin sunuculuğunu yapan İlker Gültekin’e bölüm birincilerinin talep etmeleri halinde üniversitede asistan olarak görev yapabileceklerini söyledi. İlker Gültekin, bu bilgiyi öğrenci ve mezunlarla paylaşınca salon alkışa boğdu.

MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı M. Yaşar Gül de mezun öğrencilere bugün hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin 4 yıl boyunca hocaları ve arkadaşlarıyla yakın dostluklar kurduğuna inandığını belirten Gül, "Mezunlarımızın yüzündeki mutluluk her şeye değer, bundan sonraki hayatlarında Allah yardımcıları olsun." dedi. Konuşması sırasında ağlamamak için kendini tutan M. Yaşar Gül, "Bu sevdanın adı insan yetiştirmektir, nesil inşaa etmektir." cümlesinin ardından gözyaşlarına boğuldu.

Konuşmaların ardından üniversite, fakülte ve bölüm birincileri kürsüye davet edilerek diplomaları ve ödülleri verildi. Törende, üniversite dönem birincisi Fatma Bülbül, mezuniyet kütüğüne ilk birincilik plaketini çaktı. Bülbül, düzenli çalışmanın sonucunu üniversite birincisi olarak aldığını belirtti ve üniversite yönetimine, hocalarına teşekkür etti. Konya’da Gençler Basketbol kategorisinde 2 yıl üst üste şampiyon olan Mevlana Üniversitesi Basketbol Takımı da sahneye çıkarak ödül aldı. Ödüllerin takdiminin ardından mezun öğrenciler, sahneye çıkarak keplerini attı. Öğlencilerin birbirlerine başarı dileyerek vedalaştığı anlarda duygu yüklü, gözyaşı yüklü anlar yaşadı. CİHAN

Yorumlar