Mevcut imar yönetmeliği 2016’ya kadar geçerli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda mevcut imar yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 tarihine kadar geçerli olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Mevcut imar yönetmeliği 2016’ya kadar geçerli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda mevcut imar yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 tarihine kadar geçerli olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan görüşmeler neticesinde mevcut imar yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 yılına kadar geçerli olmasına karar verildiğini açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yüksek binaların Türkiye gündemine gelmesiyle 1,5 yılı aşkın süredir imar ve yapılaşma konusunda imar yönetmeliğiyle ilgili tartışmaların yaşandığını hatırlattı Altepe, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yönetimlerinde yeni bir tip yönetmelik çıkarılması konusunda bir faaliyet başlatmıştı. Bu kapsamda yeni tip yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin Mayıs ayı başında başlaması bekleniyordu. Bu durumda mevcut eski yönetmeliğe göre yapıların ruhsatlarının Mayıs sonuna kadar alınması gerekiyordu." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla bu sistem başladığı takdirde çeşitli sorunların yaşanacağını gördüklerini belirten Başkan Altepe, "Bu sisteme göre yapılanması bitmek üzere olan birçok bölgede yeni yapılacak binalar diğerlerine göre oldukça farklı ve daraltılmış imkanlara sahip olacak ve büyük farklılıklar ve hak kayıpları yaşanacaktı. Biz de bu konuda, en azından belli zaman tanınsın, mevcut hak sahipleri de inşaatlarını yapabilsin ve sıkıntı yaşanmasın diye girişimde bulunduk." diye konuştu.

Başkan Altepe konuyla ilgili olarak Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Altepe şunları kaydetti: "Yaptığımız görüşmeler sonunda artık bir karar alındı. Başbakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konuya olumlu yanıt verdiler. Şu anki geçerli olan mevcut yönetmelik 2016 yılına kadar geçerli olacak. Artık gerekli çalışmalar yapılarak, herkesin hakkına razı olması ve titizlikle uygulanması şartıyla 1 Ocak 2016 tarihine kadar mevcut yönetmelik geçerli olacak."

Başkan Altepe, mevcut yönetmeliğe göre mevcut imar şartlarında vatandaşların inşaatlarını yapabileceklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar