Metro Sabah'a Kadar Çalışacak

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kamu hizmetlerinin 24 saat devam etmesi gerektiğini belirterek, “Biz İstanbul metrosunun da mutlaka gece 12.00-06.00 arası, saat başı mutlaka çalışmasını arzu ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Metro Sabah'a Kadar Çalışacak

Sarıgül, Sirkeci ve Haydarpaşa garlarını da kent müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, partisinin Fatih Belediye Başkan Adayı Sabri Erbakan ile birlikte Sirkeci Garı’nı ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada İstanbul’un kent müzesine ihtiyacı olduğunu dile getiren Sarıgül, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını kent müzesi yapacaklarını söyledi. 

Kentlerin kültür şehri olması için müzelere ihtiyacı olduğunu belirten Sarıgül, “İstanbul’da Topkapı sarayımız, Ayasofya’mız var. Ne yazık ki yeteri kadar Ayasofya ve Topkapı müzemizi dünyayla buluşturamıyoruz. Ayrıca İstanbul’umuzda müzelerimiz sayısı alabildiğine yetersiz. Son 20 yılda İstanbul’da dünya ölçeğinde bir müze ne yazık ki yapılmadı" dedi. 

“İstanbul’da iki tane önemli kent müzesini mutlaka kazandıracağım” diyen Sarıgül şöyle devam etti: 

“Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını tarihi ve mimari özellikleriyle müze olmaya son derece uygun. Bu iki gar da 2’inci Abdülhamit döneminde yapılmıştır. Bu iki tane garın gar özelliğini koruyarak kent müzesi haline getirmekte ve bütün dünyayı buraya çekebilmek bizim en önemli iki tane konumuz. Gerek Haydarpaşa, gerekse Sirkeci Garı'nın mutlaka ve mutlaka müze olmasını istiyoruz. Mutlaka gar özelliğinin de korunması lazım" Sarıgül, buraların AVM olmasının istemediklerini belirterek, her iki garın da tarihi dokusunu koruyacaklarını söyledi. 

METROLAR GECE DE ÇALIŞACAK

Sarıgül bir basın mensubunun metroların çalışma saatleri ile ilgili sorduğu soruyu, “Kamu hizmetleri 24 saat devam etmesi lazım. Biz İstanbul metrosunun da mutlaka gece 12.00 - 06.00 arası da saat başı mutlaka çalışmasını arzu ediyoruz. Yurttaşlarımızdan bu konuda önemli ölçülerde şikayet alıyoruz. 01.00’e kadar çalışanlar var. Çalışan evlatlarımızın evlerine gitmesinde önemli problemler var" diye cevapladı. Daha sonra garı gezen ve gar girişinde vatandaşları selamlayan Sarıgül, seçim otobüsüne binerek Sirkeci’den ayrıldı

 

Yorumlar