Metris'te Şeb-i Arus

Metris Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerden oluşan tasavvuf müziği korosu ve semazenler, cezaevinde düzenlenen Şeb-i Arus programında sahne aldı.

Google Haberlere Abone ol
Metris'te Şeb-i Arus

Metris Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerden oluşan tasavvuf müziği korosu ve semazenler, cezaevinde düzenlenen Şeb-i Arus programında sahne aldı. Mahkum yakınları da sahnedeki akrabalarını yakından izleme fırsatı buldu.

Metris 2 No’lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda düzenlenen Şeb-i Arus programında tutuklu ve hükümlüler sahne aldı. Esenler Belediyesi tarafından Mevlana’nın 740. vuslat yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, T ve R Tipi Ceza İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Metris 2 No’lu T ve R Tipi Cezaevi Müdürü Erol Özkulu ve çok sayıda hükümlü ile yakınları katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Daha sonra tutuklu ve hükümlülerden oluşan tasavvuf müziği korosu sahne aldı. Sahneye çıkan ve tutuklu vatandaşlardan oluşan bir grup da sema gösterisi yaptı. Tutuklu yakınları ise, sahnedeki akrabalarını programın düzenlendiği salonda izledi.

Böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı memnun kaldıklarını söyleyen mahkum yakınları, “Çok güzel bir duygu. Bunları keşke hep beraber dışarıda yaşasaydık. Adaletin yerini bulacağını temenni ediyoruz. Bu program ile bir özlem de var. Keşke yanımızda olsaydı. Güzel bir duygu. Bunu göremeyen de var. Allah herkese sabır versin.” ifadelerini kullandı.

Başka bir mahkum yakını ise, “Çok duyguluyum böyle bir ortamda. Oğlumun bu programda yer aldığı için ve döneceği için mutluyum. Ama bu sema gösterisinde olduğumuz için çok mutluyum.” diye konuştu.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da, “Bu programda aslında 3 şey bir araya geldi. Birincisi insanın hayatının öldükten sonra da devam ettiği. İz bırakan insanların olduğunu ve bu insanlarla beraber duygu dünyamızın yeniden heyecanlandığını en güzel bize anlatan Mevlana’nın ahirete intikal etmiş olması ve her yıl bununla ilgili program yapılıyor olması. Diğeri ise bu programın burada hepimiz için düşünce dolu, düşünce iklimi içerisinde her birimizin kendi manevi iklimleri içerisinde, dışarıda yapmış oldukları yanlışlarından dolayı bugün bir ceza olarak burada bulunan kardeşlerimizin o manevi mistik dünyası içerisinde nasıl buluştuklarını gördük. O kardeşlerimizin bugün burada nelere başarabildikleri Hazreti Mevlana ve Hazreti Yusuf ile nasıl buluştuklarını gördük. Bu ortamda kardeşlerimizi burada eğitilerek bize Şeb-i Arus’u bizlere bu çatı altında yaşattıklarına şahit olduk.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar