METİP üyeleri, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti

Kırşehir İl Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme (METİP) Kurulu üyeleri Güzler, Kocabey ve Dedeli köylerinde bulunan gezici mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, İl Özel İdaresi...

Google Haberlere Abone ol
METİP üyeleri, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti

Kırşehir İl Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme (METİP) Kurulu üyeleri Güzler, Kocabey ve Dedeli köylerinde bulunan gezici mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş, İl Jandarma Komutanlığı Komutanı Asayiş Şube Müdürü Muzaffer Canbal, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş ile Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Atakan Alan'dan oluşan METİP heyeti, sorunları yerinde gördü.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, yaptığı açıklamada, Kocabey köyünde 3 çadırda 20, Güzler köyünde 6 çadırda 50, Dedeli köyünde 8 çadırda 45 kişi kaldığını belirtti. Akyol, “Mevsimlik tarım işçileri ile görüşülerek sorunları ve isteklerini dinliyoruz. Onların sorun ve taleplerini eğiliyor, teknik destek sağlıyoruz. Ziyarette bulunan kurul üyelerimiz kendi kurumlarını ilgilendiren konularla ilgili mevsimlik işçilere bilgilendirme yaptılar. Mevsimlik işçiler bu köylerimizde çalışarak kazançlarını sağlıyorlar.” dedi.

Mevsimlik işçisi çadır sahipleri ise yetkili amirlerin yaptıkları ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar