Metiner: İstanbul Valisi’nin emri ile el çektirme olayı gerçekleşti

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bazı şube müdürlerinin İstanbul Valisi’nin emri ile görevden el çektirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Metiner: İstanbul Valisi’nin emri ile el çektirme olayı gerçekleşti

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bazı şube müdürlerinin İstanbul Valisi’nin emri ile görevden el çektirildiğini söyledi. Metiner, AK Parti’nin ve Başbakan’ın hiçbir şekilde suça ve suçluya arka çıkmadığını söyledi.

    Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM’de düzenlediği toplantıda BDP’li milletvekillerinin tahliye edilmemesine tepki gösterdi. Kararı hukuk cinayeti olarak yorumlayan Metiner, vekillerin serbest bırakılmalarını istedi.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Metiner, dün başlayan ve bakan çocuklarının da gözaltına alındığı operasyona ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz AK Parti olarak hiçbir zaman suça ve suçluya arka çıkamayız. Kim yaparsa yapsın, suç işlemişse biz herkesten önce gereğinin yapılması gerektiğine inanırız. Ama burada çok geniş kapsamlı bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğumuzu herkesin bilmesi gerektiğine inanıyorum. Başbakan’ımızın şahsında AK Parti’yi siyaseten bitirmeyi amaçlayan güçsüzleştirmeyi amaçlayan bir operasyondur.”

    Metiner, polislerin görevden alınmasına ilişkin sorulara ise şu cevabı verdi: “İstanbul Valimiz gerekli açıklamayı yapacaklardır. İstanbul Valisi’nin emri ile el çektirme olayı gerçekleştirilmiştir. Gerekçelerini Sayın Valimiz açıklayacaklardır. Hiçbir zaman AK Parti ve Sayın Başbakanımız suçluya arka çıkmamıştır. Belediyelerimizle ilgili yolsuzluk iddiaları gündeme geldiğinde gereken yapılmıştır.” CİHAN

Yorumlar