Metin Şentürk: Bizim ailece elektrik masrafımız olmadı

Dünya Engelliler Derneği Başkanı olan sanatçı Metin Şentürk, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde bulunan Bodrum Sağlık Vakfı'nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Metin Şentürk: Bizim ailece elektrik masrafımız olmadı

Dünya Engelliler Derneği Başkanı olan sanatçı Metin Şentürk, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde bulunan Bodrum Sağlık Vakfı'nı ziyaret etti. Şentürk, burada yaptığı esprilerle engelli öğrencileri güldürdü. Ailesinde altı kişinin görme engelli olduğunu belirten Şentürk, ailece hiç elektrik masrafları olmadığını söyledi.

Ziyaretten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şentürk, "Türkiye'nin her yerinde birçok yeri ziyaret ediyorum. Hem oralara hem de kendime moral aşılıyorum. Bugün de Bodrum Sağlık Vakfı'nı ziyaret ettik, başında bulunduğum vakıfla bir işbirliği çerçevesinde. Umut bizim ışığımızdır, görseniz de görmeseniz de, yürüseniz de yürümeseniz de. O anahtarı asla kapamayacağız. O yüzden mutsuz olabiliriz ama umutsuz olamayız." dedi.

'YEREL YÖNETİCİLER ENGELLİ SORUNLARINA BAKMASIN, GÖRSÜN'

Metin Şentürk, yerel yöneticilere de sitem ederek şunları söyledi: "Yerel yönetimlerin artık yönettikleri yerleri erişilebilir hale getirmeleri gerekiyor. Biliyorsunuz geçen yıl o süre dolmuştu, imzalanan süre. Bu yıl artık bu konuda çok büyük adımlar atılması gerekiyor. Özellikle 30 Mart seçimlerinde de bu konuyu gündeme getirmek için uğraşıyoruz. Yerel yöneticiler, bana göre buna çok çok önem vermeliler. Bir gün tekerlekli bir arabaya binip ilçelerinde, caddelerinde gezebiliyorlar mı? Bir baksınlar, eksikleri öyle tespit etsinler. Görmekle bakmak arasında çok fark var. Lütfen bakmasınlar, görsünler."

Ziyaretin sonunda Şentürk'e, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer tarafından engelli öğrencilerin seramikten yaptığı plaket hediye edildi. CİHAN

Yorumlar