Metin Fevzioğlu: İlker Başbuğ'un özgürlük kararı emsal niteliğindedir

İlker Başbuğ'un tahliye kararının ardından Silivri'ye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, özgürlük kararının şuanda herkese emsal olacak bir karar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Metin Fevzioğlu: İlker Başbuğ'un özgürlük kararı emsal niteliğindedir

İlker Başbuğ'un tahliye kararının ardından Silivri'ye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, özgürlük kararının şuanda herkese emsal olacak bir karar olduğunu söyledi. Fevzioğlu,"İlk müjdeyi bugün aldık. Öyle umut ediyorum ki, diğer müjdeler de sırasıyla gelecek." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Fevzioğlu Silivri'ye İlker Başbuğ'u ziyarete geldi. Saat 19.00 sıralarında gelen Fevzioğlu,20. Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin kararını doğru okuduğunu ve İlker Başbuğ'a özgürlüğünü verdiğini söyledi. Fevzioğlu,"Bu özgürlük kararı şuanda herkese emsal olacak bir karardır. Çünkü; Ergenekon davasından tutuklu bulunan herkes İlker Başbuğ durumundadır. Öyleyse bizim Yargı'dan beklediğimiz bireysel başvuruda bulunmamış veya daha bireysel başvuruda bulunmamış sanıkların da aynı durumda olduklarına göre tahliye taleplerini genel mahkemelerce olumlu sonuçlanmasıdır. " dedi.

Metin Fevzioğlu,"Biz hep Türkiye'de hep binlerce namuslu hakim ve savcımız var, fedakar savcımız var demiştik. Özel görevli mahkemeler kaldırılsın, özel olarak görevlendirilmiş yapılar sonlandırılsın ve yargının namusunu yine yargı temizlesin, demiştik. İlk müjdeyi bugün aldık. Öyle umut ediyorum ki diğer müjdeler de sırasıyla gelecek." şeklinde konuştu.

Fevzioğlu açıklamanın ardından Başbuğ'la görüşmek üzere Silivri Cezaevi'ne geçti. Şuan basın mensupları Başbuğ'un çıkışını bekliyor. CİHAN

Yorumlar