Metin Burma: Belediye 26 milyon değil 3.5 milyon borçlandı

30 Mart’ta AK Parti adayının kazandığı Samsun merkeze bağlı Atakum Belediyesi’nde başkanın “Belediye 60 milyon borçlu” sözü üzerine basın toplantısı düzenleyen eski başkan Metin Burma, mevcut başkanın rakamları çarpıttığını...

Google Haberlere Abone ol
Metin Burma: Belediye 26 milyon değil 3.5 milyon borçlandı

30 Mart’ta AK Parti adayının kazandığı Samsun merkeze bağlı Atakum Belediyesi’nde başkanın “Belediye 60 milyon borçlu” sözü üzerine basın toplantısı düzenleyen eski başkan Metin Burma, mevcut başkanın rakamları çarpıttığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nda basın toplantı düzenleyen Atakum Belediyesi eski Başkanı Metin Burma, mevcut belediye başkanı İshak Taşçı’nın seçimler öncesi aday olduğu ilk andan itibaren sürekli borç edebiyatı yaptığını belirtti.

Devir teslim töreninde 31.12.2013 tarihi itibariyle belediyenin yaklaşık 34.5 milyon borcu olduğunu hatırlatan Burma, “O dönem yaptığım açıklamada; söz konusu borcun 28.5 milyon lirasının geçmiş döneme ait olduğunu buna karşın belediyenin 16.5 milyon lira alacağının olduğunu açıklamıştım. Ayrıca bıraktığımız aracı, aracı gereci, sattığımız arsaları, ürettiğimiz arsaları, yaptığımız projeleri ve eserleri de tek tek belirtmiştim. İshak beyin son açıklamalarında hayret ederek gördüm ki; Yine 60 milyon liralık borçtan dem vurmakta ve bu yalanını tutturabilmek için daha önce açıkladığım 34.5 milyon borcun dışında, 3 aylık (31 Aralık 2013-31 Mart 2014) dönemde 26 milyon borç yaptığımızı bunun nereye harcandığını sorabilmektedir. Belediye 3 aylık dönemde durmaksızın icraat ve hizmetlerine devam etmiştir. Söz konusu 3 aylık dönemde söylendiği gibi 26 milyon değil yaklaşık 2 milyonu Büyükşehir Belediyesi’ne olmak üzere toplam 3.5 milyon borçlanmıştır. Belediyenin resmi evrakı olan mizan cetveliyle, şimdiki meclisten geçen kesin hesabı inceleyenler açık ve net olarak borcuda, alacağı da görür.” dedi.

SEÇİM SÜRESİNCE HEP YALAN SÖYLEDİ

Hesapların açık seçik ortada olduğunu vurgulayan Burma, “İshak bey inşaat mühendisi olduğunu söylüyordu. Bütçeden ve rakamdan anlamıyor demek doğru olmaz. Rakamdan anlıyorsa bilerek, tasarlayarak yalan söylüyor demektir. Üstelik seçim boyunca halkın gözünün içine baka baka hep yalan konuştu. Belediyede 42 Tunceli doğumlu çalışıyor demişti, yalandı. Kan bağım olan 32 akrabamın işe aldığımı söylemişti yalandı. Arsa satışlarıyla ilgi verdiği rakamlar yanlıştı. Çalışan emekçileri işten atmak için yalana başvuruyor. Belediyenin borç durumu ile ilgili yalanları devam ediyor.” diye konuştu.

CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA BAŞVUR

Konuşmasının sonundan bütün söylediği yalanlar için başkanı kendisinden özür dilemesini beklemediğini sözlerine ekleyen Metin Burma, “Halktan da özür dileyeceğine de ihtimal vermiyorum. Zira yüzünde kızarıklık görmedim. Atakum hizmet bekliyor. Yalanı, boş lafı, halkı oyalamayı ve kandırmayı bıraksın. Seçilirsem 55 proje yapacağım demiştiniz bunu unutturmaya çalışmayın. Atakum’a 15 emek verdim. Bilerek hiçbir yanlışın, hilenin içinde olmadım. Bir iddianız varsa; yalanları, yuvarlak lafları bırakın ve Cumhuriyet Savcılığı’na başvurun. Bugüne kadar yanlış yapanın arkasında durmadım. Yanlış yapan varsa hesabını verir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar