Metin Burma: Atakum'u yönetmek bilgi ve birikim ister

Köy ve mahalle gezilerini sürdüren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çobanlı sakinleri ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Metin Burma: Atakum'u yönetmek bilgi ve birikim ister

Köy ve mahalle gezilerini sürdüren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çobanlı sakinleri ile buluştu. Burma, "Atakum, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçedir. Burayı yönetmek için bilgi ve birikim gereklidir." dedi,

Çobanlı'nın imar planları konusunda çok yardımcı olduğunu da dile getiren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Eskiden 2 katlı olan planlarınızı geliştirdik. Yalnızca bu bile size nasıl hizmet edebileceğime dair güzel bir kanıttır. Atakum, Türkiye'de hızlı gelişen ve yıldızlaşan bir yer oldu. Burası bir şantiye gibi, her yer de bir çalışma var. Bu bazı aksaklıklara,eksikliklere neden oluyor. O da nazarlığımız olsun. Ben bugüne kadar siyaseti hep halkın yanında olarak,elimden geldiği kadar onların çıkarlarını gözeterek yaptım. Bütün iyi niyetimle halkımızı kucaklamaya çalıştım. Onların arasında başı dik, alnı açık bir şekilde dolaşabildiğim için bunu da başardığımı sanıyorum. Hiç bir zaman kibirli biri olmadım, kapım hep açık odu. Kimsenin hakkını kimseye yedirmedim. Burada, 15 sene belediye başkanlığı yapmış, imar planları uygulamış biri olarak kimsenin hakkını kimseye yedirmedim. Şimdi iddiam daha da büyüktür. Uygulayacağımız projelerle, Türkiye'nin en güzel ilçesi ve gelişen haline geleceğiz. Atakum'un geleceği çok daha iyi olacaktır. Bize yeni katılacak mahallelerimizin de bu gelişmeden paylarını alacaklardır." diye konuştu.

Kendisinin siyaseti başkalarını karalayarak, çamur atarak yapmadığını, Böyle yapılmasından da hoşlanmadığını belirten Burma, "Ben, kendimi, yaptıklarımı, yapacaklarımı anlatıyorum. Kimin benim için söyleyebileceği bir şey varsa, dedikodu yapmadan, meydan da söyleyecek, ben de duyacağım. Sürekli büyüyen ve gelişen bir ilçeyiz. Adeta şantiye gibiyiz. Son beş yılda 50 bin insan geleceğinin Atakum'da olduğunu düşünerek, ilçemize göç etmiştir. Bu o kadar çok üst ve alt yapı demektir. Her cadde de,sokakta bir çalışma var. Başardıklarımız, başaramadıklarımız, yaptıklarımız, yapamadıklarımız vardır. Ama emeğimizi ve alın terimizi halktan hiç esirgemedik. Dürüst, düzgün, gayretli ve iyi niyetli bir şekilde çalışıyoruz. Bu yüzden Atakumlunun huzuruna, içim, vicdanım rahat olarak çıkıyorum. Geleceğimizin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Yıldızımızın daha çok parlayacağını ben görüyorum." şeklinde konuştu.

Atakum'un ufak bir yer olmadığını, Türkiye'deki yüzde 40 ilden daha büyük olduğunu da söyleyen Başkan Burma, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burayı yönetmek kolay değildir. Bilgi ve birikim ister. İller Bankası'nda göreve başladığım 1974 yılından itibaren belediyeciliğin içindeyim. Belediyecilik artık görevim,mesleğim oldu. Ben işimi de düzgün, dürüst yapar ve kanuna aykırı olmadığı sürece takdir haklarımı hep halktan yana kullanırım. Tavrım, uyumdan,dostluktan,iş birliğinden yanadır. Bunu bu güne kadar başardım. Bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum."
CİHAN

Yorumlar