Meteoroloji'den Sürekli Uyarı

Meteoroloji'den kar, sağanak yağış ve lodos uyarısı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den Sürekli Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda, gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yoğun kar yağışının beklendiğini açıkladı.
Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzeybatı kesimlerdeki yağışların öğle saatlerinden itibaren karayel fırtınası ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte kar yağışına dönüşeceği, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa ve Bilecik illeri başta olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda yer yer yoğun kar yağışının görüleceği, ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini artıracağı tahmin edildiği belirtildi. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi vb.) tedbirli olunması istendi.

ADANA VE HATAY KIYI KESİMLERİNDE ARALIKLARLA YEREL KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen Doğu Akdeniz'in doğusunda devam eden sağanak yağışın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden esen kuvvetli rüzgarla birlikte, Karataş ve Yumurtalık ilçeleri başta olmak üzere Adana kıyıları ile Hatay kıyı kesimlerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

DOĞU BÖLGELERDE KUVVETLİ LODOS NEDENİYLE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Doğu bölgelerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yaşanabilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar