Meteoroloji’den kuvvetli soğuk uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren yurdun tamamında etkili olacak soğuk ve kar yağışlı havaya karşı vatandaşları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji’den kuvvetli soğuk uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren yurdun tamamında etkili olacak soğuk ve kar yağışlı havaya karşı vatandaşları uyardı. Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamaların yaşanabileceği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ardahan ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların yarın, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz ile Ordu, Giresun ve Trabzon'un batısında kuvvetli olmak üzere; genellikle kar, Kıyı Ege, Hatay, Kilis, Gaziantep ile sabah saatlerinde İstanbul'da yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde yağmur şeklinde görülecek yağışın zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, ancak akşam saatlerinden itibaren il genelinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz, Orta ve Güney Ege ile Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi, özellikle sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Çarşamba günü ise Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Orta ve Doğu Akdeniz kıyı şeridinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda aralıklarla kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Güney Ege ile Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli, Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında zirai don olayı bekleniyor.

Perşembe günü kuzey ve doğu kesimlerde kar yağışının, Orta ve Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de fırtına, ülkemiz genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının etkisi sürdürmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yarın (Salı) kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba ve Perşembe günleri ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
CİHAN

Yorumlar