Meteorolojiden Doğu'ya aşırı kar yağışı uyarısı

Van'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden Doğu'ya aşırı kar yağışı uyarısı

Van'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar nedeniyle Van'da 40 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri de yoğun bir şekilde yol açma çalışmalarına başladı.

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının bir anda düşmesi ile birlikte kar, Van ve çevresinde etkili olmaya başladı. Van'da dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Van-Hakkari karayolunda ve bazı köy yollarında tipiye neden oldu. Yola hazırlıksız çıkan araç sürücüleri, özellikle yüksek kesimlerde zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı ile birlikte, 40 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Kar yağışının durması ile birlikte İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını açmaya başladı. Diğer yandan Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş yaşanacak yoğun kar yağışından dolayı hayatı olumsuz etkileyeceğini söyledi. Cuma günü kar yağışının bölgede etkisini kaybetmesi beklendiği belirten açıklama şöyle: "Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren rüzgar kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli olarak esecek. En düşük hava sıcaklığı -15 º C ila -20 º C arasında seyredecek. En yüksek hava sıcaklığı -4 º C ila 0 º C arasında seyredecek. Çarşamba ve Perşembe günleri görülecek yoğun kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara ulaşımda aksamalar, buzlanma ve dona karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları önerilmektedir." denildi.

CİHAN

Yorumlar