Meteoroloji uyarıyor ama!

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası beklenirken bugün güneşli havayı gören Edirneliler soluğa park ve sokaklarda aldı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji uyarıyor ama!

Gece sıfırın altında 2 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı bugün 8 dereye kadar yükseldi. Buna rağmen meteoroloji gece yarısından itibaren kar uyarısı yaptı.

Edirne’de hava sıcaklığının dün gece sıfırın altında düşmesine rağmen gündüz sıcaklığın 8 dereceye kadar yükselmesi üzerine Edirneliler güzel havanın keyfini çıkardı. Aralık ayında güneşle havayı gören Edirneliler soluğu cadde, park ve cay bahçelerinde aldı.

BERE VE ELDİVEN SATIŞLARI ARTTI

Edirne'nin yazdan kalma bir gün yaşamasına rağmen Balkanlar üzerinden beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle eldiven, bere ve atkı satışlarını da arttırdı. Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda esnaf olan Süleyman Kolanlarlı, geceleri sıfırın altına düşen soğuk hava nedeniyle özellikle eldiven ve bere satışlarının arttığını anlatarak, "Bugünlerde satışlarımız arttı. İnsanlar soğuktan korunmak için atkı, bere ve eldiven alıyorlar. Kış mevsiminde, sağlığımız için bere, atkı ve eldiven kullanmamız gerekiyor. En fazla çocuk ürünleri satılıyor. Eldiven, bere ve atkıları 5 ile 20 lira arasındaki fiyatlarda satışa sunuyoruz" dedi.

KAR BEKLENİYOR

Hava sıcaklığının Edirne'de bugün güneşli olmasına rağmen meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren bölgede soğuk hava dalgasına beklendiği uyarısını yaparak, kentte gece yarısından itibaren kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Yorumlar