Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yapıyor

Ege Bölgesi için toz taşınımı, Kıyı Ege için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yapıyor

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün izahatsında, bu gece ve yarın Ege Bölgesi'nde Kuzey Afrika üstünden toz taşınımı beklendiği söylendi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, yağış sektör yerlerde balçık biçiminde yağış, hava kalitesinin azalması bunun şeklinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Öğle saatlerinden itibaren yağışlı hava kütlesinin etkisine giren bölge genelinde, cumartesi akşam saatlerine kadar yağışların güçlü (metrekareye 30-50 kg), Çanakkale'nin güney ve batısı, Balıkesir'in garp kıyıları (Edremit Körfezi) ile Aydın, İzmir ve Manisa'nın doğusunda fazla fazla güçlü (metrekareye 50-80 kg) olacağının hesap edildiği bildirildi.

Tüm havzalarda normallerin üstünde gerçekleşen yağış miktarlarına bağlı toprağın suya doygunluğu ve 3 gündelik periyotta beklenen güçlü ve fazla fazla güçlü yağışlar nedeni ile oluşması muhtemel birden sel, taşkın, su baskını, heyelan, yıldırım bunun şeklinde risklere karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar