Mesnevîhan Şefik Can, vefatının dokuzuncu yılında anıldı

Vefatının dokuzuncu yılında son Mesnevîhan Şefik Can, yakınları ve mesnevi severler tarafından anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mesnevîhan Şefik Can, vefatının dokuzuncu yılında anıldı

Vefatının dokuzuncu yılında son Mesnevîhan Şefik Can, yakınları ve mesnevi severler tarafından anıldı.

Fatih Üniversitesi Kütüphanesi tarafından düzenlenen ‘Cananda Fani Olmuş Bir Can: Şefik Can’ temalı programa Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hayat Nur Artıran, Ünlü Tarih Profesörü Mehmet İpşirli ile sevenleri katıldı. Şefik Can’ın kültür hayatı için oldukça önemli bir yeri olduğunu ifade eden Fatih Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı Levent Karaduman, Şefik Can’ın yazma eserleri, dokümanları ve özel arşiviyle birlikte bütün kitaplığını 14 yıl önce Fatih Üniversitesi’ne bağışladığını söyledi.

Can’a 90 yaşından itibaren yedi sene yardımcılık yapan Hayat Nur Artıran ise Şefik Can’ın Mevlana Celaleddin Rumi’nin yolunda Sertarik, Mevlevihan ve Dede unvanlarına sahip müstesna bir insan olduğunu anlattı. Artıkan, "Fakire de ders olsun diye sık sık derdi ki ‘Nur kızım, eller yahşi biz yaman, unutma herkes buğday biz saman. Ben mi kimim, ben bir hiçim, ben bir hiçim, ben bir hiçim.’ Bu yüzden bana dedemi soranlara tek bir şey diyebilirim, o bir hiçti." diye konuştu.

Tarih bölümü profesörü Mehmet İpşirli de Şefik Can’ın kütüphanesini bağışlaması ile ilgili, "Bazı insanlar vardır kendileri ışık saçar, sonra onların kütüphaneleri ilim ve ışık kaynağı olur. Bazıları da vardır, kütüphaneleri ölmeden sahaflara gider, paramparça olur." ifadelerini kullandı.

Programı ney dinletisinin ardından Şefik Can’ın el yazmaları sergisiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar