Meslekten ihraç edilen Emniyet Müdürü: Vicdanımdan ihraç edilmedim

Adana'da 'yasadışı dinleme' iddialarıyla yargılanırken meslekten ihraç edilen 6 polisten 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Y., suskunluğunu bozdu. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde 17.07.2012– 02.07.2013 tarihlerinde İstihbarat Şube...

Google Haberlere Abone ol
Meslekten ihraç edilen Emniyet Müdürü: Vicdanımdan ihraç edilmedim

Adana'da 'yasadışı dinleme' iddialarıyla yargılanırken meslekten ihraç edilen 6 polisten 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Y., suskunluğunu bozdu. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde 17.07.2012– 02.07.2013 tarihlerinde İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Ertuğrul Y.'ye ihraç kararı Adana Valiliği’nin ‘bir an önce tebligatı yapın’ talimatı ile Ankara’da kayınvalidesinde misafirken 25 Temmuz 2014’te 23. 45’te yapılmış. Orada olmadığı için 26 Temmuz Cumartesi günü bulunduğu adresin karakolu aynı evrakı tekrar tebliğe gelmiş.

19 yıldır çok sevdiği; uğruna babalık, evlatlık, hayat arkadaşlığı gibi birçok görevini ihmal ettiği polislik mesleğinden ihraç edildiğini belirten Ertuğrul Y., "Kimseye iftira atmadım. Haram lokma yemedim. Yaptığım yüzlerce operasyonda yakaladığım herkesi kazanmaya çalıştım. Vicdansızlığı reddedip, vicdanımdan ihraç edilmedim." dedi. Ramazan Bayramı’na buruk bir şekilde giren ve duygusal bir açıklama yapan Y., şöyle devam etti: "Mübarek Ramazan ayında Kadir Gecesi'ni ihya etmekten ihraç edilmedim. Çoğu zaman annem ve babamla beraber karşılayamadığım bayram sevincinden ihraç edilmedim. Çocuklarım akşamları babanın eve geleceğine alışmadı. Yemek yemeyi unuttuğum, acıktığımı karnımın ağrısından anladığım günlerdeki şevk ve heyecanımdan ihraç edilmedim. Vatan sevgimden ihraç edilmedim. Çok sevdiğim mesleğimden ihraç edildim. Şükür ki mazluma zulmedip, Allah'ın kulu olmaktan, Peygamberimiz'in ümmeti olmaktan ihraç edilmedim."

Emniyet Genel Müdürlüğü mülkiye müfettişlerince yürütülen disiplin soruşturması neticesinde 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B., 3. Sınıf Emniyet Müdürü E.Y., Emniyet Amiri A.A, Komiser F.M., polis memuru H.S. ve emekli polis başmemuru A.K. hakkında birden fazla defa meslekten ihraç kararı verilmişti. Polis memuru A.Ş. hakkında ise 24 ay kıdem durdurma cezası verilirken, soruşturmada M.A. R.K., B.A.D. hakkında ise cezaya gerek görülmemişti.

GAZETE KUPÜRLERİYLE BAŞLAYAN DAVA

Bir ulusal gazetenin 18 Mart 2014 tarihli sayısında 'yasa dışı dinleme' iddialarıyla ilgili yayınlanan haber üzerine Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U. ve Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K., Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı Ş.U., kendisinin 'F.Y.' kimliğiyle Hakim S.K. ise 'T.İ.' kimliğiyle mahkemeden alınan dinleme kararıyla cep telefonlarının yasa dışı dinlendiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 8 Nisan 2014’te 9 polis memuru gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen polislerden 6’sı Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İ.S. tarafından tutuklandı.

Polislerin avukatları bir üst mahkemeye itiraz etti. Adana 8. ve 9’uncu Asliye Ceza Mahkemeleri 6 polis için 6 gün sonra tahliye kararı verdi. Davanın soruşturmasını yürüten (dönemin) Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan tarafından 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 polis hakkında 'İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından dava açıldı. Daha sonra aynı iddiayla ilgili iki dava daha açıldı. Tutuksuz sanıklar hakkındaki üç dava ilk duruşmanın yapıldığı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi. CİHAN

Yorumlar