Meslektaşlarının darp edilmesinden etkilenen bazı öğretmenler rapor aldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir okulda, bazı öğretmenlerin bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesi üzerine diğer bazılarının da üç günlük rapor aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşlarının darp edilmesinden etkilenen bazı öğretmenler rapor aldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir okulda, bazı öğretmenlerin bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesi üzerine diğer bazılarının da üç günlük rapor aldığı belirtildi. İhsan Erturgut Ortaokulu'nda dün meydana gelen olayda bir veli, kardeşinin öğretmen tarafından darp edildiğini öne sürerek okulu basmış, çıkan tartışmada iki öğretmeni darp etmişti. Türkçe öğretmeni Osman Demirhan ve kavgayı ayırmak isteyen Beden Eğitimi öğretmeni Kadir Aydın, Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

İlçedeki eğitim sendikaları, söz konusu okulda biraraya gelerek yaşananlara tepki gösterdi. Sendikaların ortak yayınladığı basın açıklamasında, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığı belirtilerek şunlar kaydedildi: “Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberler basına yansımaktadır. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz, can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda şiddet estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Eğitimciler için gün, kenetlenme günüdür. Bu vesileyle öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz.” CİHAN

Yorumlar