‘Mesleki Arı Yetiştiriciliği’ kursunu tamamlayan 46 kursiyer sertifika aldı

Bafra ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi'nce açılan ‘Mesleki Arı Yetiştiriciliği’ kursunu tamamlayan 46 kursiyere sertifikaları verildi.

Google Haberlere Abone ol
‘Mesleki Arı Yetiştiriciliği’ kursunu tamamlayan 46 kursiyer sertifika aldı

Bafra ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi'nce açılan ‘Mesleki Arı Yetiştiriciliği’ kursunu tamamlayan 46 kursiyere sertifikaları verildi.

Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen arıcılık kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bafra ilçe Halk Eğitim Merkezince düzenlenen arıcılık kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bafra İlçe Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmeni, arıcılık uzmanı Tekniker Hüseyin İspirli, arıcılık kursunun 80 saatlik bir kurs olduğunu ve kursa 50 kişinin katıldığını, 46 kursiyerin başarılı olarak sertifika almayı hak ettiğini söyledi.

Sertifika töreni öncesi kursiyerleri arcılık, arılar ve arıcılar hakkında bilgilendirme konuşması yapan Bafra İlçe Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmeni, arıcılık uzmanı Tekniker Hüseyin İspirli, ”Arıcılık, bal arılarını kullanma sanatıdır. Bu sanat, arılarla ilgilenenlere biz arıcı diyoruz. Arıcılık zevkli bir iş, arıcılık karlı bir iş, arıcılık zahmetli bir iş, arıcılık gerekli bir iştir. Çünkü yaşamımızı arılara borçluyuz. Mutlaka arılara ihtiyacımız var. Yaşamımızı sağlıklı sürdürebilmemiz için yine arılara borçluyuz. Arıların da nesillerini sürdürebilmeleri için hastalık ve parazitlere karşı korunmaları ve değişen iklim şartlarına göre insanlara ihtiyaçları var. Onun için arıcılara ihtiyaç var. Onların bu ihtiyaçlarını gidermek için biz arıcı yetiştiriyoruz. Daha doğrusu yetiştirmek zorundayız. Arılar sadece doğal yaşamı sağlamıyor, bunun yanında ürettikleri, birbirinden değerli bal, polen, arı sütü sayesinde insanoğluna sağlıklı bir yaşam bahşediyorlar.” dedi.

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, Bafra İlçe Ziraat Odası Başkanlığı ve Bafra İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliği neticesinde çeşitli kurslar açtıklarını ifade ederek, "Bunlardan bir tanesi de arı yetiştiriciliği kursudur. Gene Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda açtığımız Tıbbi Aromatik ve Bitki Yetiştiriciliği kursu, önümüzde gene, İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ile planlama dahilinde, değişik kursları da açacağız. Bu yıl arı yetiştiriciliği alanında, bu hafta içinde üçüncü kursumuzu başlatıyoruz. Bu kurs 80 saatlik bir kurs, daha önce iki kursu yaptık. Üçüncü kursumuza da yine katılım yüksek, üçüncü kursumuza 55 kişi ile başlamış olacağız. Bu ikinci kursumuza 50 kişi ile başladık ama 4 kişi çeşitli sebeplerle kursa devam edememiş. Yani 46 kişi bu kurstan sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu iyi bir rakam, iyi bir sayıdır. Bizim bu yıl 2013-2014 eğitim öğretim yılında, şu ana kadar 467 kurs açtık. Bu 467 kursumuza, 3 bin 586 erkek, 4 bin 872 kadın kursiyer katılarak, toplamda 8 bin 458 kursiyerimiz var. Biz her eğitim öğretim yılında ortalama 700 civarında kurs açıyoruz. Arıcılık alanında bu kurslara ihtiyaç var. Daha bilgili, daha bilinçli olarak, arıcılık yaparak, arı yetiştiriciliği yaparak, kaliteli bal üretimine katkı sağlayacağız. Bu işi bilinçli yapmada fayda var. Bal, tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzda da ihtiyacımız olan bir gıda maddesidir. Bal, çoğu yerde ilaç olarak kullanılıyor. Bizim amacımız, arılara sahte bal yaptırmak değildir.” diye konuştu. Halk Eğitim Merkezi'nde sona eren arıcılık kursunu başarıyla bitiren 46 kursiyere sertifikaları konuşmalar sonunda takdim edildi.



CİHAN

Yorumlar