Meslek lisesi öğrencileri: Okulumuz kime peşkeş çekildi?

Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunları, öğrencileri ve öğretmenleri, okullarının yıkılıp yerine AVM yapılacağını gerekçe göstererek eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Meslek lisesi öğrencileri: Okulumuz kime peşkeş çekildi?

Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunları, öğrencileri ve öğretmenleri, okullarının yıkılıp yerine AVM yapılacağını gerekçe göstererek eylem yaptı. Okulun 60 dönümlük bir arazisinin bulunduğunu belirten eylemciler, "Okulumuzun arazisi ilk olarak Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredilmiştir. Daha sonra yolsuzluk operasyonunda adı sıkça geçen bir inşaat şirketi ile arazi üzerinde hasılat paylaşımı anlaşması yapılmıştır. Okul arazisi adı yolsuzluk operasyonunda geçen birilerine peşkeş mi çekilmiştir?” iddiasında bulundu.

Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi öncülüğünde Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunları, öğrencileri ve öğretmenleri okulun yıkılmasına karşı gelmek amacıyla lise önünde eylem yaptı. ‘Okulumuzu yıktırmayacağız, terk etmeyeceğiz’ ve ‘Türkiye’nin en iyi meslek lisesine dokunma ‘ yazılı pankart açan eylemciler, ‘İstanbul uyuma okuluna sahip çık’, ‘Okulumu yıktırmam AVM yaptırmam’, ‘Eğitim hakkımız engellenemez’ yazılı dövizler taşıyıp slogan attı.

Grup adına açıklama yapan inisiyatif sözcüsü Ercan Bodur, bugünkü açıklamalarının diğerlerinden farklı olacağını söyledi. Bodur, "Bir oldubittiye getirilerek AVM, otel ve rezidans yapılmak üzere elimizden alınan, ülkemizin en eski ve en modern okullarından biri olan Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin 60 bin metrekarelik arazisi ile ilgili olarak yapılan tüm işlemlerin usulsüz ve hukuksuzca gerçekleştiğini 2012 yılından bu yana yaptığımız tüm açıklamalarımızın ne kadar doğru ve haklı olduğunu 17 Aralık soruşturmaları adeta teyit etmiştir." şeklinde konuştu.

Okul arazisinin ilk olarak Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devredildiğini kaydeden Bodur, daha sonra son yolsuzluk operasyonunda adı sıkça geçen bir inşaat şirketi ile okul arazisi üzerinden hasılat paylaşımı anlaşmasının yapıldığını öne sürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan imar planı değişikliğiyle arazinin eğitim alanı statüsünden çıkartıldığını savunan Bodur, "Böylece 'özel proje alanı' ilan edilmiştir. Bu değişiklikle çivi dahi çakılması yasak olan okul alanına sınırsız kat izni verilmiştir. Bütün bu resme baktığımızda burnumuza pis kokular gelmektedir. Okul arazisi adı yolsuzluk operasyonunda geçen birilerine peşkeş mi çekilmiştir? Okul arazisinin statüsü birilerinin emriyle mi hızla değiştirilmiştir? Şişli’deki sayılı yeşil alanlardan biri olan ve 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü okul alanına yapılması planlanan AVM ve rezidanslardan kimler rant elde edecektir?” sorularını yöneltti.

Eylemciler, basın açıklamasının ardından okul önünden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar