Meslek liseliler, iş dünyasıyla buluştu

Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 'Meslek liseliler iş dünyası ile buluşuyor' adlı etkinlik, öğrencilerle iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi.Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan...

Google Haberlere Abone ol
Meslek liseliler, iş dünyasıyla buluştu

Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 'Meslek liseliler iş dünyası ile buluşuyor' adlı etkinlik, öğrencilerle iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi.

Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yanı sıra Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen'in de katıldığı etkinliğin müzik ve eğlence bölümleri, Soma'da meydana gelen maden faciası sebebiyle iptal edildi. Etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler ve kara kalem resimler sergilendi, geçmiş dönem mezunları başarı hikayelerini anlattı.

Açılışta konuşan Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Vekili Cebrail Şahin, amaçlarının okulun tüm unsurlarının bir araya getirilmesi olduğunu dile getirdi. Şahin, “İlkini düzenlediğimiz bu organizasyonu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bugün ortaya çıkan bu tablo, amacımıza ulaşacağımız yönünde önemli bir gösterge olmuştur. Ekonominin temel unsurları olan meslek liseleri ile sanayicilerin sık sık bir araya gelmesi hem istihdam, hem de katma değer yaratacaktır.” dedi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ise iş piyasasında olmanın tek yolunun bir iş yerinde çalışmak olmadığını ifade etti. Menevşe, “Hatta daha iyisi kendi işinin sahibi olabilmektir. Siz gençler bu hayali kurmaktan sakın kaçınmayın. Bizim halkımızın girişimcilik potansiyeli Batılı ülkelere kıyasla oldukça yüksektir. Batı toplumlarında kendi işini kurmak, kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin oranı yaklaşık yüzde 10 iken ülkemizde bu oran yüzde 50'dir. Yani her iki kişiden biri kendi işini kurmayı istemektedir. Bu çok büyük bir girişimcilik potansiyeline sahip olduğumuzu göstermektedir.” diye konuştu.

KOSGEB Adana Hizmet Müdürü Hamit Sucu da küçük ve orta boy sanayi işletmeleri ve girişimcilere destek verdiklerini anlattı. Sucu, şunları söyledi: “Kendi işini kuranlara 30 bin TL geri ödemesiz hibe veriyoruz. Bir yıl sonra da 70 bin TL, bir yıl geri ödemesiz 4 yıl faizsiz işletme kredimiz var. Ya da iyi bir iş fikriniz var ve bu fikrinize bir iş adamı finans sağlarsa devlet bunu vergiden düşmektedir. Girişimcilerden başlangıç döneminde vergi alınmamaktadır. Açacağınız işletmelerin makine, ekipman, teçhizat, personel giderleri çeşitli bakanlıklarca veya özel şirketlerce farklı fonlarla desteklenmektedir.”

CİHAN

Yorumlar