Meslek Liseleri Ortalamanın Üzerinde

BURSA İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Bursa'nın mesleki eğitim oranında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Meslek Liseleri Ortalamanın Üzerinde

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş'ın da katıldığı çalıştayda Bursa'da Mesleki ve Teknik eğitim veren okul müdürleriyle Bursa Mesleki ve Teknik eğitiminin geniş kapsamlı değerlendirilmesi yapıldı. Mesleki ve Teknik eğitim oranının ülke genelinde yüzde 52 olduğunu belirten Bilici, "Bursa mesleki eğitim oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Geçtiğimiz yıl birinci dönem karne notlarına göre başarı oranı yüzde 39 olarak gerçekleşmişti. Bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde bu yılın birinci döneminde başarı oranı 7 puan artarak yüzde 46 oldu. Bu oranı yukarı çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz yılın birinci dönem karne notları ile bu yılın birinci döneminin karne notlarının karşılaştırılmalı olarak ders ders değerlendirildiği toplantıda ayrıca eğitim günleri etkinliğinin geri dönüşleri, öğrenci devamsızlıkları, başarının artırılması için yapılan çalışmalar, mesleki ve teknik eğitim fuarı, bilim şenliği, okulların fiziki ortamları gibi konuların değerlendirilmesi yapıldı.

Yorumlar