Mesleği olan Suriyeliler daha rahat iş buluyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Suriyeli mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Suriyelilerden mesleği olanlar az da olsa iş bulabilirken, diğerleri de inşaatlarda hamallık yaparak geçimlerini sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mesleği olan Suriyeliler daha rahat iş buluyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Suriyeli mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Suriyelilerden mesleği olanlar az da olsa iş bulabilirken, diğerleri de inşaatlarda hamallık yaparak geçimlerini sağlıyor. Bahçe sanayisinde demir doğrama atölyeleri olan Nuri Ateş ve Suat Çelik, ihtiyaçları olmadığı halde az da olsa katkı sağlamak amacıyla Suriyeli mültecilere iş imkânı verdiklerini söyledi. Nuri Ateş, şartları zorlayarak bir Suriyeli işçi aldığını söyledi. Diğer bir atölye sahibi Suat Çelik ise Suriyeli iki kişiyi çalıştırdığını aktaran Çelik, “Birbirimizin dilini anlamasak da şekillerle anlaşıyoruz. “ dedi. Suriyeli işçi Abdurrahman Cünedi, ülkesinde 3 kardeşinin şehit olduğunu, diğer 3 kardeşinin ise Esed’in askerleri tarafından esir alındığını anlattı. Annesi, eşi ve 3 çocuğu ile Türkiye’ye sığındığını ifade eden Cünedi, iş bulduğu için çok sevindiğini belirtti.

Mesleğimizin kıymetini bir kez daha anladığını dile getiren Cünedi, kendileriyle işini, aşını ve odununu paylaşan Bahçe halkına teşekkür ederek, “Allah onlardan razı olsun.” dedi.
CİHAN

Yorumlar