MESKİ Genel Müdürü Ülgen: Rögar kapakları çalınıyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, geçen günlerde görme engelli bir vatandaşın düştüğü rögarın, kapağının çalınması nedeniyle üstünün açık kaldığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
MESKİ Genel Müdürü Ülgen: Rögar kapakları çalınıyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, geçen günlerde görme engelli bir vatandaşın düştüğü rögarın, kapağının çalınması nedeniyle üstünün açık kaldığını bildirdi. Türk Telekom'a ait olan rögarın ölçüleriyle MESKİ ölçüsünün aynı olmaması nedeniyle bir süre daha rögarın üstünün açık kaldığını ifade eden Ülgen, yine de kapatılana kadar gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

MESKİ Genel Müdürlüğü geçen günlerde bazı basın yayın organlarında 'Hastane Caddesi'nde kapağı açık bırakılan rögara görme engelli vatandaşın düşmesi' haberi ile ilgi açıklamada bulundu.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yazılı açıklamasında 06.01.2014 günü akşam saatlerinde bir vatandaşın açık olan rögara düştüğüne yönelik gelen ihbar üzerine teknik ekiplerin derhal belirtilen adrese giderek çalışma yaptığını belirtti. Yapılan çalışmalar sonucu ekiplerin söz konusu rögarın Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait olduğunun tespit ettiğini ifade eden Ülgen, şöyle devam etti: "Saat 17.50’ de Türk Telekom İl Müdürlüğü Şebeke Yatırım Uzmanlığı arayarak konu hakkında bilgi vermişler ve rögar kapağının yerine konulmasını sağlamışlardır. Ekiplerimiz, Türk Telekom İl Müdürlüğü ilgilileri gelene kadar, olay yerinden ayrılmayarak, açık olan rögarı kapatmak istemişler ancak Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün rögar kapaklarının ölçüsü ile kurumumuzun rögar kapaklarının ölçüsünün aynı olmaması nedeniyle rögarı kapatamamışlar, ancak kapatılana kadar gerekli önlemleri almışlardır."

Rögar kapaklarının çalınmasının endişe verici bir durum olduğunu dile getiren Ülgen şunları kaydetti: "Sonuçta bu kapakların çalınmasıyla açık kalan rögar, trafikteki araçlar ve yolda yürüyen yayalar için tehlike arz etmektedir. Çalınan kapakların yerlerine yenisi takılmakta, ancak geç bilgilenme nedeniyle rögarın kapatılması işinin gecikmesi, istenmeyen üzücü olaylara sebebiyet verebilmektedir. Çalınan kapaklarla ilgili vatandaşlarımızın kurumumuza haber verme duyarlılığını sürdürmeleri bizim için önem taşımaktadır."
CİHAN

Yorumlar