MESİAD Başkanı Erkek: Doğu Anadolu'da eğitim herşeyden önemlidir

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD)Yönetim kurulu ve Üyeleri Doğu Anadolu Bölgesine iş ve kültürel gezi düzenledi. MESİAD Başkanı Hayati Erkek, "Biz inanıyoruz ki eğer ülkemizde...

Google Haberlere Abone ol
MESİAD Başkanı Erkek: Doğu Anadolu'da eğitim herşeyden önemlidir

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD)Yönetim kurulu ve Üyeleri Doğu Anadolu Bölgesine iş ve kültürel gezi düzenledi. MESİAD Başkanı Hayati Erkek, "Biz inanıyoruz ki eğer ülkemizde birlik ve beraberlik içinde olacaksa bunun yolu eğitimden geçecektir" dedi.

MESİAD Başkanı Hayati Erkek, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay, Ümit Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hüseyin Turacı, işadamları ve sanayicilerin katılımlarıyla gerçekleşen Doğu Anadolu gezisi 3 gün sürdü.

Programa katılan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fatih Altınay gezi esnasında Van´da kendilerini karşılayan esnafların misafir perverliğine hayran kaldığını belirtti. Altınay, “Kendilerini hiç tanımadan iş yerleri bırakıp kendileriyle ilgilenmeleri son derece bizleri mutlu etti. Buraya esnaf ve işadamlarıyla birlikte geldik. İnşallah onlar için faydalı bir iş gezisi olmuştur.” dedi.

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Ali Çiçeksay ise misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada, "Merzifon’dan şehrimize bir dizi iş ziyareti için gelen sanayici ve iş adamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Doğu Anadolu ve Van şehrimizde halkımızın en büyük sıkıntısı işsizliktir. İşsizlik sorunu çözülürse Van’daki insanlarımız hem başka illerde iş aramak için göç etmeyecek. Hem de kendi ilinde kazanıp buralarda ticaretin dönmesine katkıda bulunacaklardır. Biz Van Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği olarak şehrimize yatırım yapmaları için sanayicilerimizi buraya bekliyoruz. İş adamlarımız buraya geldiklerinde biz dernek olarak onlara her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hayati Erkek ise "Van'da bizlere ev sahipliği yapan işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları misafirperverlik kardeşliğimizin bir göstergesidir. Biliyoruz ki doğu Anadolu bölgesinde yaşayan insanlarımız çok zor şartlar altında hayat mücadelesi vermektedir. Devlet büyüklerimizin Doğu Anadolu bölgesinde hiçbir karşılık beklemeden faaliyet gösteren okuma salonlarına destek vermesini bekliyoruz. Bu okuma salonlarında yetişen çocuklarımız hem dağa çıkmaları önleniyor ve bölgenin geleceği adına okumuş birer fert olarak yetişmeleri sağlanıyor. Biz inanıyoruz ki eğer ülkemizde birlik ve beraberlik olacaksa bunun yolunun eğitimden geçeceğidir.” şeklinde konuştu.

Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyelerinden oluşan ekip, iş ziyareti ve görüşmeleri tamamladıktan sonra Van, Bitlis, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ve Erciş’in tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. CİHAN

Yorumlar