MESAM’da yönetim azledildi

Kısa adı MESAM olan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin 8. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Arif Sağ’ın yönetim kurulu muhtelif iş ve işlemlerinde usulsüzlük yaptığı; görevi kötüye kullandığı iddiası ile azledildi.

Google Haberlere Abone ol
MESAM’da yönetim azledildi

Kısa adı MESAM olan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin 8. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Arif Sağ’ın yönetim kurulu muhtelif iş ve işlemlerinde usulsüzlük yaptığı; görevi kötüye kullandığı iddiası ile azledildi. Karar, genel kurulun büyük bölümünün oyuyla alındı.



Bu gelişme karşısında Sağ ve grubu toplantıyı terk etti. Onları MESAM avukatları ve sekretaryasının da takip etmesi genel kurulun tepkisini çekti. Mevcut yönetim tarafından genel kurul evrakları ve kamera kayıtlarının çalındığı iddiası arbedeye neden oldu. Çıkan olaylarda kimi üyeler ve görevliler darp edild. Çalınan hazirun cetvelleri ve kamera kayıtları, daha sonra MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi tarafından getirilip divan kuruluna takdim edildi.


Sanatçı Ahmet Koç’un divan başkanlığını yaptığı kongreye gözlemci olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü yetkilisi Bilge Kılıç tutumu ile muhalif gruptan Recep Ergül ve Burhan Bayar’ı kızdırdı. Kimi üyeler de yolsuzluk iddialarına sessiz kalan Kılıç’ı protesto etmek için kurumun kapısına siyah çelenk bırakacaklarını ve konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.


27 Aralık 2013 tarihinde Şişli Kent Kültür Merkezinde yapılan genel kurul, çıkan olaylar nedeni ile 15 Şubat 2014 tarihine ertelendi. Oluşan yönetim boşluğunun ardından kuruma kayyum atanması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar