Merzifon’da Su altı Arama Kurtarma Çalıştayı yapıldı

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu arama Kurtarma Kurulu Tarafından Su Altı Arama Kurtarma Çalıştayı Merzifon’da Yapıldı.Merzifon Kaymakamlığı, Merzifon Belediyesi, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasının organize ettiği program Akif Gülle...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon’da Su altı Arama Kurtarma Çalıştayı yapıldı

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu arama Kurtarma Kurulu Tarafından Su Altı Arama Kurtarma Çalıştayı Merzifon’da Yapıldı.

Merzifon Kaymakamlığı, Merzifon Belediyesi, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasının organize ettiği program Akif Gülle Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Alp Kargı, Su Altı Sporları Federasyon yetkilileri ile kurum ve kuruluşlardan yetkililer katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Kaymakam Fatih Mehmet Geyim, “Afetler kaçınılmaz bir şekilde hayatımızın içinde olduğunu gösteriyor. Bu yüzden ne kadar hazırlıklı olabilirsek millet olarak yaralarımızı daha kolay sarma imkanı elde edebiliriz. Bu faaliyet alanında ülkemizde çok değerli insanlarımız var. Vatandaşlarımızın bu alanlardaki kabiliyetlerini değerlendirmemizi bir milli servet olarak değerlendiriyorum. Arama kurtarma faaliyeti koordinasyon gerektiren bir iş, her zaman bu konu ile ilgili uzman insanlara ihtiyacımız var. Yapılan çalıştay ile Merzifon’dan Türkiye’ye bir ışık oluşabileceğini düşünüyorum. Soma’da yaşanan olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alp Kargı; “ Öncelikle bu çalıştayın Merzifon’da olmasından duyduğum memnuniyeti ifade ederken, bu çalıştayın esas gayesi su altı arama kurtarma olsa da sizlerin çalışmaları ,Sosyal ve toplumsal afetlerde vereceğiniz destek, ülke insanı için çok önemli .Her gün afetle karşılaşmıyoruz, ama bütün mesaimiz hayatımız boyunca karşılaşacağımız afetlerde en kısa zamanda nasıl hayata dönebiliriz, bunun önemini kavramak gerekir. Bu çalıştayın Merzifon halkı için önemli olduğunu düşünüyorum. Merzifon bir deprem bölgesi ,fay hattı üzerinde çalıştayın Merzifon için bir sinerji oluşturacağına inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyor, çalıştaydan çıkacak sonucun önce sizler sonra ilçemiz ve ülkemiz insanı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Soma’da yaşanan olayda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi .

Program yapılan faaliyetlerde emeği geçen kurum ve kuruluş yöneticilerine plaket takdimi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar